Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

civil dij civek osono2015. április 9. / Közlemény

Az Osonó Színházműhely jogi háttere, a Bolyongó Színházi Egyesület kapta a 2014-es év civil szervezete díjat. A Civilek Háromszékért Szövetség harmadik alkalommal adja át a kitüntetést, amely elsősorban erkölcsi elismerése a társulat elmúlt évi, közösségért végzett színházi, kulturális, oktatási és szociális tevékenységének. Az önfenntartó társulat az elmúlt évben 1 bemutatót és összesen 104 előadást játszott, 67 közönségtalálkozót illetve 46 műhelyfoglalkozást szervezett fiataloknak és felnőtteknek. Mindezek mellett 20 kulturális tevékenységre és 5 drámatáborra is sor került az Osonó szervezésében. Az eseményeken mintegy tizenötezer ember vett részt, amelyből kilencezer külföldön.

Az Osonó mögött álló civil szervezetet Szonda Szabolcs, a Bod Péter Megyei Könyvtár igazgatója jelölte a kitüntetésre. A színházműhely munkájáról az egyik zsűritag úgy fogalmazott, hogy „létezésünk hírnöke a nagyvilágban”.  Bereczki Kinga, a CIVEK elnöke a társulat és a mögötte lévő egyesület színes és széleskörű tevékenységén túl kiemelte, hogy az Osonó a nemzetközi projektek által a régió hírét is kiviszi a nagyvilágba. Meglátása szerint az, hogy a tavaly több tíz előadásra került sor külföldön, egy olyan pluszt jelentett, amiért a zsűri a csapatnak ítélte a díjat, amelyhez egy ezerlejes nyomtatási utalvány is jár. Berecki Kinga hangsúlyozta, hogy a díj célja a civil szervezetek munkájának értékelése és a nyilvánosság figyelmének felhívása ezen civil kezdeményezésekre, amelyek különböző területen, nap, mint nap, a közösségünk fejlődéséért dolgoznak.

A kitüntetést először a Háromszéki Közösségért Alapítvány kapta meg a közösségi kártya bevezetéséért, tavaly az Erdélyi Magyar Ifjak kézdivásárhelyi szervezete az anyanyelvhasználatért folytatott széles körű kampányáért.

(Közlemény)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.