Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

piknik2016. február 4. | Helyszín: Bod Péter Megyei Könyvtár

Egy jótékonysági esemény keretén belül, február 4-én, csütörtökön 19 órakor a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében mutatja be a független társulat az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című,  a román és magyar fiatalok tapasztalatait feldolgozó produkciót.  

 piknik1  piknik1  piknik1

Darocz Bradu Maria most három és fél éves, eleven kislány, akinek későn, egyéves korában fedezték fel kétoldali csípőficamát, ezért hét hónapig gipszben kellett feküdnie, majd Marosvásárhelyen megműtötték, de csak egyik oldalon következett be javulás. A bukaresti Regina Maria kórházban dolgozó Gheorghe Brunei professzornak az általa kifejlesztett és róla elnevezett eljárása jelenti a reményt arra, hogy a kislány másik lábát is helyre tudják hozni. A február 18-ra tervezett operáció 2500 euróba kerül, de a bent fekvés és az utókezelés árával mintegy 6000 eurós költséget számoltatnak el a szülőkkel, a munkás anyuka és a kőműves édesapa minden segítségért köszönetet mondana. Az előadás bevételét és az adományokat az uzoni kislány, Darocz Mária műtétjére ajánlja fel a társulat.

A Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című előadás kiindulópontját az osonós és a csíkszeredai román fiatalok egyéni tapasztalatai képezik. A fiatalok vallomásai megbolygatják a nézőket, arra ösztönözve őket, hogy vegyenek részt a játékban saját történéseikkel és rádöbbenéseikkel. A román és magyar nyelven játszott produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében.

Az előadás főtámogatója a magyarországi Tiszta Formák Alapítvány. A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges, amelyet az e-mail címen, az Osonó Facebook oldalán vagy a 0741437627 telefonszámon lehet megtenni.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.