Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Eseménynaptár

Ünnepi megemlékezés az 1848–1849-es forradalom és szabadságharcra
Találatok : 81

Sepsiszentgyörgyön négy napos eseménysorozattal emlékeznek az 1848–1849-es forradalom és szabadságharcra, azonban idén is elmarad a március 15-i ünnepi műsor a Főtéren és az azt megelőző díszfelvonulás.

Március 15-én, hétfőn 10 órai kezdettel Sepsiszentgyörgy elöljárói koszorúkat helyeznek el a városban található emlékműveknél, a koszorúzás utolsó sepsiszentgyörgyi helyszíne az 1848–49-es szabadságharc honvéd emlékműve az Erzsébet parkban, ahol közreműködik a Rétyi Kováts András Ifjúsági Fúvószenekar. Koszorúznak Szotyorban a református temetőkertben a Kőtömbös kopjafánál és Kilyénben a református templomnál található emlékműnél is. A szervezők arra kérnek mindenkit, hogy elsősorban a szívükben emlékezzenek meg családi körben vagy a városban sétálva, azáltal, hogy egy szál virágot elhelyeznek az emlékműveknél.

A Művész Mozi a Kecskeméti kardok című dokumentumfilm vetítésével és a Székelyföldi Magyar Szablyavívó Iskola rövid bemutatójával csatlakozik az ünnepi eseményekhez március 15-én, hétfőn 17:30 órai kezdettel.

Az eseménysorozat záró mozzanataként 19 órától a Tokos Zenekar Ünnepi koncert és néptáncelőadását láthatja a közönség a Tamási Áron Színház Nagytermében, amelyre jegyek a Városi Jegyirodában, valamint az eventim.ro oldalon kaphatóak március 8-tól, hétfőtől kezdődően.

Részletes program:  Négy napos eseménysorozattal tisztelegnek a hősök előtt Sepsiszentgyörgyön

 

Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.