Sepsiszentgyörgy, 2019. március 28.

„Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel..." – Cimborák BábszínházAz első adventi gyertya meggyújtása után további programokra is sor kerül a karácsonyra való várakozás időszakában. Advent második, harmadik és negyedik vasárnapján a Cimborák Bábszínház előadásain és gyermekfoglalkozásokon vehetnek részt az érdeklődők a stúdióteremben.

A Cimborák Bábszínház Az Ég ölelkezett ím akkor a Földdel... című betlehemes játékát bábokkal az adventi vasárnapokon 16 órától játsszák a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt, ezt 17 órától tematikus műhelytevékenységek követik. Az adventi időszakban a bábszínház stúdiótermében vasárnaponként 17 órai kezdettel gyermekfoglakozásokon vehetnek részt a legkisebbek.

December 9-én, advent második vasárnapján síkbábkészítő műhely keretében a gyermekek saját bábokat (angyalokat, pásztorokat, három királyt stb.) készítenek, így otthonukba is elvihetik a várakozás, az ünnepre való készülődés hangulatát. A foglalkozás kellékeit a szervezők biztosítják.

December 16-án, a harmadik adventi vasárnapon karácsonyi dalok tanítása zajlik István Ildikó, Lőrinczi Zsolt és Melkuhn Róbert közreműködésével furulya és koboz kíséretében.

December 23-án, advent negyedik vasárnapján karácsonyi történetekkel hangolódunk az ünnepre, a mesék világába Benkő Éva kalauzolja a gyermekeket egy interaktív foglalkozás keretében.

A 17 órától kezdődő foglalkozásokon a részvétel ingyenes.

* * *

A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gyermekrészlege karácsonyváró, olvasásnépszerűsítő programot hirdet 8-12 és 13-15 éves olvasóinak, Adventi történetek – Várakozz könyvekkel, varázsolj betűkkel! címmel.

A 2018. december 3-14. időszakban, hétköznaponként egy-egy történet és egy hozzá kapcsolódó, írásos feladat várja a gyermekeket a könyvtár Gyermekrészlegén és a Sport utcai fiókkönyvtárban elhelyezett katalógusszekrény fiókjában. A megfejtéseket hétfőnként 15 óráig, keddtől péntekig pedig a nyitvatartási program szerint lehet visszavinni. A programba bármikor be lehet kapcsolódni, akár egy-egy napra is.

A program zárórendezvényére 2018. december 19-én, hétfőn 17,00 órától kerül sor a könyvtár Gábor Áron termében, ahol városunk ismert személyiségei olvasnak fel, a résztvevő gyermekeket meglepetés várja és kézműves foglalkozáson vehetnek részt.

* * *

A foglalkozások szervezői: Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, Kónya Ádám Művelődési Ház, Cimborák Bábszínház, Bod Péter Megyei Könyvtár. 

 

 

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom