Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

Matl Péter szobrászművész kiállítása Sepsiszentgyörgyön2019. január 13. | Helyszín: Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség tanácsterme

2019. január 13-án, vasárnap 12 órától kerül sor Matl Péter munkácsi születésű szobrászművész, festő, grafikus Po pjaty – Ötösével című kiállításának megnyitójára a Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség tanácstermében (Kós Károly utca, 2. szám).

Az egyedi pasztellgrafikai technikával készült sorozatban a művész a málenkij robotra elhurcolt és többségükben ott elpusztított kárpátaljai magyar férfiak emlékét idézi meg. Az alkotásokat a II. világháborút követő szovjet lágerek és munkatáborok borzalmai, az oda elhurcoltak szenvedései ihlették.

A kárpátaljai Matl Péter legismertebb alkotásai a vereckei honfoglalási emlékmű és az ópusztaszeri emlékparkban felállított Nemzeti Összetartozás Emlékműve. Számos más köztéri szobra is látható Ukrajnában és Magyarországon.

Az Po pjaty – Ötösével című sorozatot számos kárpátaljai helyszínt követően, Ukrajnában, Szlovákiában, Magyarországon is bemutatták, illetve Erdélyben Marosvásárhelyen is látható volt. A kiállítást Horváth Zoltán György, budapesti egyetemi oktató és kiadóvezető nyitja meg.

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom