Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

A hit lovasai - Bod Péter Megyei Könyvtár 2019. március 21-én, 18 órától, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében kerül sor A hit lovasai című film bemutatójára. A film témája a vallásszabadság 450 éves évfordulója alkalmából szervezett lovas zarándoklat.

 

2018. július 7. és 21. között lovas zarándoklatra került sor az erdélyi vallásszabadság törvénye kihirdetésének 450. évfordulója tiszteletére. Magyarországi és erdélyi lovasok vállalkoztak, kortól és nemtől függetlenül, a több mint 500 km-es lovas zarándoklatra. Székelyderzsből indultak és az egykori Aranyos-széki Tordáig lovagoltak tiszteletüket leróni, majd onnan a homoródmenti Oklándra tértek vissza.

Arról, hogy miképpen is zajlik napjainkban egy ilyen lovas zarándoklat, a résztvevői fognak beszélni csütörtökön, 2019. március 21-én, 18 órától, a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében. Az élmények megosztása mellett az eseményről készült kisfilmet is megnézheti a rendezvény közönsége.

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom