Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

WINDOW LiveA magyarországi Window zenekar április elején turnézik Erdélyben. Első fellépésük április 4-én, Kolozsváron lesz az Atelier caféban, április 5-én 20 órától a Szimplában játszanak Sepsiszentgyörgyön, majd április 6-án a J’ai Bistrotban Marosvásárhelyen.

A neo soul és trip hop mellett blues-os szólók és változatos hangszerelések tarkítják a Chet Faker és James Blake által is inspirált banda világát.

Window The HagueAz alapötlet a már több, mint tíz éve zenélő Kocsis Bence fejében motoszkált legkorábban, aki elsőként Stámusz Feri hangmérnökkel osztotta meg a modern hangszerelésű, neo-soulos vágyálmait. A nyári jam sessionjeik keretein belül aztán Bécsy Bence és Jancsovics Máté is bekerült a képbe, majd egyértelművé vált, hogy a srácok zenei nyelvének keresztmetszetében egy közös zenekar alapítása lenne a legjobb forgatókönyv. Ők alkotják tehát a magot, koncertjeiken pedig egy sor tehetséges közreműködő zenész váltja egymást a színpadon.
A „Take what you want” című, bemutatkozó albumukon például az angol M3NSA rapperrel, producerrel is kollaboráltak.

Koncertjeikre jellemző a változatosság, a meglepetések: „élőben szeretnénk minél izgalmasabban megszólalni és adott esetben mindig egy kicsit mást és újat nyújtani a koncerteken, nem biztos például, hogy élőben mindig ugyanúgy szólal meg majd egy lemezes dal. “ - nyilatkozta Kocsis Bence az A38-nak adott interjújában.

A koncert turné a Nemzeti Kulturális Alap, Hangfoglaló Program támogatásával és a Stairway Booking szervezésében jött létre.

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom