Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

Francia Filmfesztivál a sepsiszentgyörgyi Művész Moziban A Francia Filmfesztivál 13 városban van jelen Romániában. Az idén a Francia Filmfesztiválnak a sepsiszentgyörgyi Művész Mozi 2. alkalommal ad otthont, május 16-19 között. A 23-dik kiadásához érve, a szervezők egy igazán különleges és egyedi programkínálattal készültek a francia filmeket kedvelő nézőközönségnek. 

A 8 másodpercenkénti akcióhoz és robbanásokhoz szokott nézőktől talán távol áll a francia művészfilmek világa, de nem kell tőlük félni. Ezúttal nem unalmas, vontatott filmekről lesz szó. A francia filmnapokon igenis jó produkciókat nézhetünk meg, amikre nem fogjuk azt mondani, hogy nem érte meg a jegy árát. A filmek között laza kapcsolat is van, ugyanis több is a családi kapcsolatokat némi humorral közelíti meg, úgy hogy közben a valódi drámára helyezik a hangsúlyt.

Kezdetnek itt van például az esemény nyitófilmje, Edmond – Cyrano, szerelmem című komédia, amely történetének kezdési időpontja 1897, december és helyszíne Párizs. A főszereplő, Edmond Rostand még nem töltötte be a 30. életévét, de már van 2 gyereke és sok gondja. Két éve nem írt semmit. Elkeseredett, javasol Constant Coquelin nagy színésznek egy új darabot, egy hősies, verses komédiát, az ünnepi időszakra. Edmond elkezdi írni ezt a darabot, amitől senki nem vár semmit. Ebben a pillanatban, csak a címe van meg: Cyrano de Bergerac. A vígjátékot a moziban csütörtökön (05.16) vetítik.

A folytatásban, a Játékosok című dráma kerül vetítésre. Ebben a drámában, Ella megismerkedik Abellel, akivel azonnal egymásba is szeretnek - a fiú pedig a párizsi underground olyan köreibe vezeti be a lányt, amit a pénz és az adrenalin ural.
A következőkben a filmvásznon láthatjuk majd a Sztrájk a gyárban címmel titulált drámát, amelyben, A Perrin Industries autógyár ígéretet tett a dolgozóinak, hogy biztosak lehetnek afelől, nem lesznek leépítések a vállalatnál. A vezetőség mégis úgy döntött, felszámolja az üzemet. Az elkeseredett dolgozók élére Eugene áll, hogy együtt harcolhassanak a megélhetésükért.

Az elkövetkezendő napokban bemutatásra kerül több új francia film, melyek  között találjuk az Amanda, a Egy ország, egy király, az Északi pályaudvar című kasszasikert hozó filmeket, illetve a gyerekeknek szóló A csúnya, gonosz róka és más mesék animációs filmet.

A filmeket román felirattal vetítik és kedvezményes jegyekkel látogathatóak. Minden érdeklődőt szeretettel várnak! Az érdeklődők bővebb információt a mozi facebook- illetve hivatalos oldalán találhatnak.

A Francia Filmfesztivál részletes programja:

Május 16.  – Csütörtök

16:30 – Edmond – Cyrano, szerelmem – francia életrajzi, történelmi film, 110 perc – román felirattal (AP - 12)
18:45 – Sztrájk a gyárban – francia filmdráma, 112 perc – román felirattal (AP-12)
21:00 – Játékosok – francia filmdráma, 105 perc – román felirattal (N-15)

Május 17.  – Péntek

16:30 – Amanda – francia filmdráma, 107 perc – román felirattal (AP-12)
18:45 – Egy ország, egy király – francia filmdráma, 122 perc – román felirattal (AP-12)
21:00 – Északi pályaudvar – francia romantikus filmdráma, 100 perc – román felirattal (AP-12)

Május 18.  – Szombat

11:00 – A csúnya, gonosz róka és más mesék – francia – belga animációs film, 80 perc – román felirattal (AG)
16:30 – Egy ország, egy király – francia filmdráma, 122 perc – román felirattal (AP-12)
18:45 – Amanda – francia filmdráma, 107 perc – román felirattal (AP-12)
21:00 – Játékosok – francia filmdráma, 105 perc – román felirattal (N-15)

Május 19.  – Vasárnap

11:00 – A csúnya, gonosz róka és más mesék – francia – belga animációs film, 80 perc – román felirattal (AG)
16:30 – Északi pályaudvar – francia romantikus filmdráma, 100 perc – román felirattal (AP-12)
18:45 – Edmond – Cyrano, szerelmem – francia életrajzi, történelmi film, 110 perc – román felirattal (AP-12)
21:00 – Sztrájk a gyárban – francia filmdráma, 112 perc – román felirattal (AP-12)

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.