Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

Scheveningeni balassi intezet sepsiszentgyorgy2019. május 29-én 17 órakor, az Erzsébet parki Zenepavilonnál, a Balassi Intézet-Magyarország Kulturális Központja, Sepsiszentgyörgy bemutatja a Scheveningeni fürdő kétszázadik évfordulója alkalmából a Hágai Városi Könyvár által készíttetett fürdőtörténeti kiállítást.

A kiállítást megnyitja Sztakics Éva-Judit alpolgármester asszony.

Ezt követően a Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron termében „A modern közkönyvtár és annak kincsei” című rövid, képes elöadásában Deuten-Makkai Réka bemutatja Európa egyik leginnovatívabb könyvtárának működését.
Házigazda Szebeni Zsuzsa az MKK igazgatója.

Deuten Makkai Réka Brüsszelben és Antwerpenben végezte a művészettörténet és kulturális menedzsment szakot, 2015-től a Hágai Városi Könyvár programfelelőse. Az utóbbi években a megszoritások következtében a hollandiai közkönyvtárak újra gondolták küldetésüket és lerázták magukról azt a megporosodott szűrke imizst, miszerint a könyvtár az a hely, ahol kontyos nénik dolgoznak, csendben kell lenni és csak olvasni, ill. könyveket kölcsönözni lehet. Ahhoz hogy a könyvtárak lábon maradhassanak új utakat kellett megnyiti. A modern hollandiai könyvtár a tanulás, találkozás, emancipálódás, eszmecsere, segitségnyújtás és médiaismeret helye lett.

 

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom