Sepsiszentgyörgy, 2019. jînius 28.

Sepsiszentgyörgy is csatlakozik a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából szervezett közös énekléshezA szervezők a Nemzeti Összetartozás Napján közös éneklésre hívják a sepsiszentgyörgyi közösséget, a megmozdulásra június 4-én, 12 órától kerül sor Sepsiszentgyörgy Főterén. Mindazok, akik bekapcsolódnak, Szarka Tamás Kézfogás című dalát énekelhetik közösen a városban működő kórusok tagjaival.

Szarka Tamás, a Ghymes együttes alapítója, Kossuth-díjas énekes, zenész, zeneszerző, költő ötlete alapján indult el a közös éneklésre alapozó, a határokon átívelő mozgalom, amely a 99 éve aláírt trianoni békeszerződésre kíván megemlékezni.

Június 4-én, magyarországi idő szerint 11 órakor Szarka Tamás Budapesten, az Országháza előtt, a Kossuth téren fogja elénekelni a Kézfogás című dalát, 7000 gyerek kíséretével. Ugyanebben az időben a dal felcsendül majd Vajdaság, Felvidék, Erdély és Magyarország több mint 100 településén. Az eseményt élőben közvetíti az MTVA M1 híradója.

Ehhez a kezdeményezéshez csatlakozik Sepsiszentgyörgy is, így a dal a város összevont kórusának előadásában lesz hallható, velük közösen énekelhetnek a városlakók, kedden 12 órától a Kőszínpadnál.

A kezdeményezők célja megerősíteni a magyarság összetartozásának érzését, bevonva a határon túli magyarságot is a mozgalomba. A Szarka Tamás ötlete alapján született megmozdulás hagyományteremtő szándékkal indult.

A mozgalom helyi szervezői a Kónya Ádám Művelődési Ház és Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, további részletek a www.kezfogas.eu honlapon találhatók.

 

Szarka Tamás: Kézfogás
A MAGYAR ÖSSZETARTOZÁS HIMNUSZA

Boldogasszony kincse kicsi még,
Altatná nagyon, 
Álmos gyermek sír a takarón,
Könnyét számolom.

Refr.:
Nézd a szemeimet, minden kiderül,
Kár mondani már,
A magyarság szívbe menekül,
Úgyis jót talál.

Íj altatná terhes idegét,
Félre fájdalom!
Békesség az égbe kirepül,
Hull az oltalom.

Refr.:
Nézd a szemeimet, minden kiderül,
Kár mondani már,
A magyarság szívbe menekül,
Úgyis jót talál.

Másik kézbe simul a kezünk,
Csepp a tengeré,
Réges régből új, ha sikerül,
Kárpát zengené.

Refr.:
Nézd a szemeimet, minden kiderül,
Kár mondani már,
A magyarság szívbe menekül,
Úgyis jót talál. 

.be

 

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom