Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

13 Sharrie Williams LK Band 20222022. augusztus 15-én, a botfalusi Evangélikus erődtemplomban került sor a Brassói Jazz és Blues Fesztivál (Brasov Jazz & Blues Festival) zárókoncertjére, ahol a világ egyik legjobb blues-gospel énekesnőjeként számon tartott Sharrie Williams, a „Fekete Gyémánt” és zenekara az LK Band lépet fel.

A koncert maradéktalanul eleget tett a szervezők által ígérteknek, vagyis: Sharrie Williams - A Rockin' Gospel Blues hercegnője Botfalura jön fellépni, prédikálni és gyógyítani a lelkünket! (Sharrie Williams - The Princess of Rockin' Gospel Blues is coming to Bod to perform, to preach, and heal our souls!)

LK Band (DE/HU): Lars Kutschke (gitár),  Herr Attila (basszusgitár), Till Sahm (zongora) és Heiko Jung (dob).

Sharrie Williams nem csak énekli, de meg is élte azt a hangulatot, amiről a blues szól: az Egyesült Államokban született énekesnő otthontalanul, árvaként nőtt fel, így a kitaszítottság, és a nyomor határozta meg gyermekkorát. E közegből 12 évesen emelte ki őt a helyi templom országszerte ismert énekkara; a szerencsétlen sorsú kislányt azonnal magával ragadta a gospel kórusok extatikus hangulata. Mai zenéjének alapjait is ekkoriban, a gospel kórusokból és a közvetlen környezetéből szívta magába. Sharrie végül Isten segítségével jutott túl a nehézségeken, így lélekben megerősödve lép a színpadra nap mint nap, mérhetetlen szeretetet árasztva magából.. s mára a soul, a funk és a gospel koronázatlan királynőjévé lett.” (Ismét hazánkban a blues-gospel Fekete Gyémántja | sajtomuvek.hu)

Sharrie Williams hitvallása: „A zene azért jött létre, hogy meggyógyítsa a megtört szívűeket, és békét hozzon a lélekbe, ahol nem volt öröm!” (Music was created to heal the brokenhearted, and to bring peace to the soul where there was no joy!)

 


Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.