Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Katalónia elnöke fogadta a Székely Nemzeti Tanács küldöttségétCarless Puigdemont, Katalónia elnöke belgiumi székhelyen folyó év július elsején fogadta a Székely Nemzeti Tanács Izsák Balázs által vezetett küldöttségét. A küldöttségben részt vett Dabis Attila, a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja és László György a Székely Nemzeti Tanács jegyzője. A megbeszélésen jelen volt Erika Casajoana, a Katalán Nemzetgyűlés tagja, a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés tanácsadója.

A találkozó alkalmával Izsák Balázs megköszönte Katalónia elnökének azt a hatékony támogatást, amelyet a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés során nyújtott, és amelynek következtében Spanyolországban is összegyűlt a szükséges számú aláírás.

A megbeszélés során vázolták a jövőbeni együttműködés kereteit, a katalánok és székelyek sorsának hasonlósága, a politikai helyzetek azonosítása pedig, egy empátiára és együttműködésre épülő stratégiát vetített előre.

Carles Puigdemont biztosította a küldöttséget arról, hogy minden rendelkezésére álló eszközzel segíteni fogja a székelyek ügyét. „Az én házam a ti házatok” – mondta, utalva ezzel a találkozásnak helyet adó, waterlooi Katalán Köztársaság Házára.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy, 2021. július 1.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.