01 sepsiszentgyorgy info

Bővebben...Vége fele közeledik a sepsiszentgyörgyi REFLEX4 Nemzetközi Színházi Találkozó, amelynek programjában nagy hangsúlyt kapott a zene és színház viszonya, és amely ennek a gondolatnak a jegyében zárul majd a sZempöl együttes koncertjével május 16-án 21 órától a színházban.

 

Bővebben...Negyedik napja tart a REFLEX Nemzetközi Színházi Találkozó, amelynek mostani kiadásában kiemelt fontosságot kap a színház és zene viszonya. Ennek a jegyében, erős kezdéssel indult a fesztivál, a flamenco nemzetközi szinten ismert alkotójának, Juan Manuel Fernández Montoya, azaz művésznevén „Farruquito” Improvisao című előadásával, amely zene, tánc és ének együttállásában a műfaj improvizatív jellegét és érzéki kommunikációját hangsúlyozza.

 

Bővebben...Sikerrel zárult a Háromszéki Közösségi Alapítvány  Egy gyümölcsfa a jövő nemzedékének programja, idén is több ezer őshonos gyümölcsfával gazdagodtak a háromszéki vidéki családok. Egészen pontosan tíz falu kapott összesen 3800 csemetét (Lemhény, Nyújtód, Zabola, Gidófalva, Olasztelek, Miklósvár, Magyarhermány, Haraly, Szitabodza és Zágonbárkány), ebből kétezret ingyen, az alapítvány biztosított az igénylőknek.

 

Bővebben...Az Osonó társulatvezető-rendezője által 2000-ben alapított és vezetett, Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditált drámatagozata a következő tanévtől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít. A felvételire május 14-én és 15-én lehet beiratkozni a Plugor Sándor Művészeti Líceum titkárságán, míg a vizsgára május 18-án, pénteken 15 órakor kerül sor a líceum Visky Árpád drámatermében. Ezt megelőzően, május 11-én, péntek délután 17 órakor kerül sor az utolsó felvételi felkészítőre.

 

Bővebben...Mindössze négy nap van hátra a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztivál elindulásáig, ezért április 30-án és május 1-én is lehet jegyeket váltani személyesen a Központi Jegyirodában és online a www.biletmaster.ro weboldalon.

 

Bővebben...Már csak tíz nap van hátra a május 4-én startoló REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztiválig, amely a sárga szín bűvöletében mintegy két hétig fog zajlani Sepsiszentgyörgyön.

 

Bővebben...A következő napokban két alkalommal lesz látható Budapesten a fiatalok személyes történeteiből létrehozott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás. Április 26-án 16 órakor a Számalk-Szalézi Szakgimnázium, majd 27-én 19.15 órakor a Katona József Színház közönsége láthatja a Fazakas Misi által rendezett dokumentarista előadást, amelyet minden alkalommal az Osonóra jellemző moderált interaktív beszélgetés követ. Április 28. és május 1. között az ausztriai Steyrben tart műhelyfoglalkozásokat Mucha Oszkár, a társulat színésze.

 

Bővebben...Április 17. és 20. között a Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional támogatásával nyolc alkalommal lesz látható a Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi előadás.

 

Bővebben...Április 13- 15. között a Pesthidegkúti Waldorf Iskolában kerül sor a Hogyan legyünk mi a változás? címet viselő Ifjúsági konferenciára, amely keretén belül 13-án, pénteken 19 órakor mutatja be a társulat a fiatalok személyes történeteiből létrehozott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást. A Korunk kihívásai - Az ifjúság impulzusa alcímet viselő konferencián, a résztvevő fiatalok számára a társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár tart műhelyfoglalkozásokat.

 

Bővebben...Nagyon sok igénylés futott be a Háromszéki Közösségi Alapítványhoz a meghirdetett programra, többszörösen meghaladva a rendelkezésre álló keretet.

 

Bővebben...A REFLEX4 keretén belül bemutatásra kerülő Andriy Zholdak-rendezésre április 16-tól lehet jegyeket váltani személyesen a Központi Jegyirodában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.
A Rosmersholm május 6-án 18 órai kezdettel kerül lejátszásra külső helyszínen, a brassói Sică Alexandrescu Színház nagytermében.

 

Bővebben...Tíz év hosszú munkájának gyümölcse egyre inkább kezd beérni és elismertebbé válni. Mi sem támasztja alá ezt jobban, mint az 5. Székelyföldi Grafikai Biennáléra beérkezett pályamunkák száma és azoknak művészi értéke.

 

Bővebben...A Magyar Költészet Napja tiszteletére, illetve a közelgő Szent György Napok jegyében könyvtárunk közösségi vers- és fotógyűjtő akciót hirdet, Szó-képek a 80 éves Szilágyi Domokossal.

 

 

Bővebben...Április 2-4. között Konstancán zajlott a romániai drámatagozatok országos színészmesterség tantárgyversenye, amelyen mintegy 150 diák vett részt az ország 12 megyéjének drámatagozatairól. A szerda esti díjkiosztón két elismerésben részesült a Fazakas Misi által vezetett Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata. Egyéni versenyben Gyenge Tímea tizenkettedikes diák első díjat kapott, míg csapatversenyben, a #Love című előadással második helyezést értek el a sepsiszentgyörgyi drámás diákok.

 

Bővebben...A háromévente megrendezésre kerülő REFLEX Fesztivál negyedik kiadására idén május 4 - 16. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a rendezvényt bemutató sajtókonferencia 2018. március 28-án zajlott 12 órai kezdettel a színház kávézójában.

 

Bővebben...125 adományozó résztvevője volt a Civil Licitnek, amelyet 2017 március 26-án szervezett  meg a Háromszéki Közösségi Alapítvány a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal közösen Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Házban.

 

Bővebben...Március 22-én nagyszabású tehetségkonferenciát szerveztek a Budapest Talent Summit 2018 nemzetközi rendezvénysorozat keretében. Az Országház Felsőházi termében megszervezett esemény célja a tíz év alatt elért eredmények és a jövőbe mutató lehetőségek bemutatása, valamint a sikerek és a tehetségek közös megünneplése. A konferencián több hazai és határon túli szervezet, mint példakép kapott meghívást és lehetőséget a bemutatkozásra, köztük az Osonó Színházműhely is.

 

Bővebben...Március 23-án 19 órától a nagyváradi HolnapUtán Fesztiválon kerül bemutatásra Carlo Goldoni komédiája, a Chioggiai csetepaté Sardar Tagirovsky rendezésében.

 

Bővebben...A Khumba Trans–Afrika Expedíció 2018-ban a magasság és a távolság, a hegymászás és az autózás megszállottjai társultak a több mint 40 napos útra. Az expedíció tagjai – Debreczeni László, Demeter László, Szarukán László, Tulit Zsombor. A tervezett útvonal kb. 16 ezer km: Egyiptom, Szudán, Etiópia, Kenya, Tanzánia, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Dél-Afrikai Köztársaság.

Bővebben...A Civilek Háromszékért Szövetség díjazta a tavalyi legsikeresebb háromszéki civil programot. Az Év Civil Szervezete díjat 2018. március 21-én adták át, az esemény színhelye a Zamat kávézó volt.

 

© 2002 – 2018 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

Webdesign:
DIGITAL STUDIO

Impresszum | Adatvédelem

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

További információk:

Egyetértek!

Kövess minket...

logo google plus 1logo facebook 1