01 sepsiszentgyorgy info

Szekelyek a magasban2017. július 20. – augusztus 14. között Csenteri Levente, Szabó Attila, Tóásó István és Tulit Zsombor részt vesz a Tien Shan 2017 expedícióban, céljuk a Chapayev  (6371 m) és a Khan Tengri (7010 m) csúcsok megmászása. Szabó Zoltán (Kobra) már a Tien Shanban tartózkodik, ő a déli oldalról indul majd a csúcsra.

 

 

Az expedíció a Székelyek a magasban expedíciósorozat része, melynek célja: a világ hét kontinense legmagasabb csúcsainak megmászása.

Szervező: Székelyek a magasban Sport Klub, Sepsiszentgyörgy
 
A Tien Shan (Mennyei hegység) Földünk egyik legnagyobb összefüggő hegyvonulat-rendszere, nyugat-keleti irányban mintegy 2500 km hosszan húzódik (Kína, Kazahsztán, Üzbegisztán, Kirgizisztán, Tadzsikisztán területén). A Khan Tengri (Egek Ura)  Kazahsztán és Kirgizisztán határán fekszik, Kazahsztán legmagasabb hegye, a Föld legészakibb hétezres csúcsa.

 

Az expedíció programjának tervezett helyszínei:
Indulás: július 20-án Bukarestből, érkezés Almatyba (Kazahsztán) július 21-én.  További állomások: Karkara 2200 m, North Inylchek alaptábor 4000 m.
Karkarából akklimatizációs túrákat tesznek a környező hegyekbe, majd 2-3 nap után  helikopterrel jutnak az alaptáborba, ahol folytatják az akklimatizációt.


Innen kezdődik a tulajdonképpeni mászás, amely 4 táboron át vezet a csúcsig:
1-es tábor (4700 m), 2-es tábor (5500 m), 3-as tábor (5900 m), 4-es tábor (6400 m). A tervek szerint augusztus első hetében  indulhat a csúcstámadás. Ezzel a volt Szovjetunió területén levő hétezresek második legnehezebb, technikásabb mászását vállaljuk. Az északi oldal ugyanis, amelyet választottunk, nehezebb és technikásabb, de biztonságosabb: a délitől eltérően kevésbé lavinás. Ugyanakkor az extrém hőmérséklet és a szél miatt a nehézségi foka egy nyolcezreséhez hasonlítható.

 

A Székelyek a magasban expedíciósorozat eddigi  jelentősebb expedíciói és megmászott csúcsok: Mont Blanc (Franciaország), Elbrusz (Oroszország), Lenin (Kirgizisztán), McKinley (Alaszka), Matterhorn (Svájc), Kilimandzsáró (Tanzánia), Aconcagua (Argentína), Mount Vinson (Antarktisz), Ararát (Törökország), Damavand (Irán).

 

A Tien Shan Expedició 2017 támogatói: KBS Sped, Diószegi Pékség, Depo, Bioeel, MultiNr, Garmin, T3 Kiadó, Sepsiszentgyörgy város Tanácsa, Kovászna megye Tanácsa, Udvarhely város Tanácsa, Hargita megye Tanácsa

Partnerek: Aquila SK, Prevent Mozgásközpont, Healthy Vibes, Háromszéki Közösségi Alapítvány, Székely Nemzeti Tanács, AlterNet

(A Székelyek a magasban Sport Klub közleménye)

További információk a Székelyek a magasban közösségi oldalán >>

 

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2018 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Kövess minket...

logo google plus 1logo facebook 1

 

Webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

További információk:

Egyetértek!