01 sepsiszentgyorgy info

DOFE tabor csoportkepA Turulmadár Ifjúsági Iroda kalandtúrára való felkészítő hétvégét szervezett október 28-29 között, a DofE (The Duke of Edinburgh's International Award) program keretében. A kétnapos eseményen huszonegy mentorált, négy felvigyázó és hat mentor vett részt.

 

A tábor első napja ismerkedő játékesttel indult a bikfalvi Téglás Panzióban, a szombati napot pedig reggeli tornával indították a résztvevők. A délelőtt a kerékpártúrára való felkészülésről szólt, amelynek keretében a résztvevő fiatalok megismerhették a túrához szükséges felszereléseket, a forgalomban történő helyes kerékpározás szabályait, a forgalmi rendet és -jelzéseket. A délután folyamán a túrázás típusaival, a túrához szükséges felszereléssel, a túraútvonalak megtervezésével, valamint a sátorfelhúzás mikéntjével, térképolvasással és az iránytű használatával ismerkedtek a fiatalok.


A felkészítő hétvége zárónapján a Bikfalva térségében található volt Csiga-várhoz túráztak a résztvevők. A három órás út során a fiatalok az előző napon elsajátított elméleti ismereteket hasznosították a gyakorlatban. Részük volt a flóra és fauna megismerésében, túra-útvonalak jelzéseinek értelmezésében, nyomon követésében, stb.


„Fontosnak tartom, hogy a fiatalok megismerjék a természeti környezetüket. Hogy miért? Mert életmódjukban kialakul a természet felfedezése, megismerése, tisztelete és védelme, valamint az a felelősség amely a környezeti károk megelőzésére való törekvésre és a természeti értékek óvására buzdítja őket.” - nyilatkozta Máté János, a DofE program háromszéki koordinátora, hozzátéve, hogy a kalandtúrára való elméleti és gyakorlati felkészülés mellett a fiatalok számára fontos a társaság is, hiszen a programnak köszönhetően akár életre szóló barátságok is kötettnek.


A hétvégét -a túrát követően- egy kiértékelő zárta, a fiatalok beszámolója szerint hasznos ismeretekkel gazdagodtak, új barátságok alakultak, jó volt a hangulat és nagy mértékben teljesültek az előzetes elvárások is:
„Rengeteg új dolgot tanultam mind a hegymászáshoz szükséges felszerelésről, mind a biciklis kalandtúrára való felkészülésről, illetve az útvonaltervezésről.”- írja értékelőjében Szabó Richárd, a program bronz fokozatában résztvevő diák, Tóth Máté pedig így mesél a hétvégéről: „Jófej emberekkel ismerkedtem meg. Akadt köztük akit ismertem látásból, de még soha nem beszéltünk. Rengeteget nevettünk együtt. Elég sok mindenről lemondtam azért, hogy eljussak a táborba, de nem bántam meg. (…) Rengeteg hasznos dolgot tanultam, amiket alig várok, hogy gyakorlatba is fektessek.”


A DofE program keretében megvalósult felkészítő tábort a Turulmadár Ifjúsági Iroda szervezte. Köszönet illeti a program támogatóit: The Duke of Edinburgh’s Award Románia, Sepsiszentgyörgy Város Tanácsa, Bertis Kft., Meotis Kft., Babi Pékség, Zoemia Pékség, Diószegi Pékség, Csibész Csirkebolt – Melti Kft., Merkúr üzletlánc – Elan Trió Kft., Covalact Rt., Váncsa Kft., András János egyéni vállalkozó, valamint Téglás Panzió – Bikfalva.

 

Sajtóközlemény - Turulmadár Ifjúsági Iroda

0
0
0
s2sdefault

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2018 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.
További információk Elfogadom Elutasítom