Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Érettségi felkészítő - Amőba Alapítvány257 diák vett részt Kovászna megyéből az Amőba oktatási központ által szervezett érettségi felkészítőn, ebből 71-en matematikára iratkoztak. A felkészítő négy hónapot tartott, 2018. január 15. – 2018. május 25. között. Az érettségi eredmények alapján a felkészítők nagyon hasznosak voltak, míg a megyei megfelelési arány 59% volt, addig a tanfolyamon résztvevőknél ez 62% volt. Megjegyezzük, ez utóbbiban a jó jegyekkel rendelkező tanulók eredményei nem szerepelnek (ugyanis a gyenge eredményekkel rendelkező diákok vettek részt a programban, míg a hivatalos érettségi arány az összes kovásznai diák eredményeit tartalmazza. Így a reális különbség sokkal nagyobb.)

Matematikából a jegyek 30%-kal növekedtek a kezdeti szimuláláshoz képest. A matematika felkészítő felépítése megfelelt az érettségi tételeinek szerkezetével, a felkészítésben két tanár vett részt. A felkészítők alatt a diákok eredménye folyamatosan javult, a megyei 81,90% átlaghoz képest Sepsiszentgyörgyön a diákok 97%-a, Kézdivásárhelyen pedig 100%-a vizsgázott sikeresen az érettségin.

 

Román nyelv és irodalomból öt tanár irányította a felkészülést, a diákok minden órán nyomtatott teszteket kaptak, amelyek az érettségi követelményei szerint voltak összeállítva. Ezeket megoldották, közösen megbeszélték a problémákat. Csoportos gyakorlatok is voltak, ahol a diákok egymást is segítették. Szembetűnő fejlődésen ment át a kovásznai csoport, itt fejlődtek a legtöbbet a diákok, a szintfelmérőn még csak két diák írta meg az átmenő jegyet, viszont az érettségi vizsgán már 10 diák.

 

Az érettségi felkészítő nagy segítséget nyújt a diákoknak és reményt ad arra, hogy jobb eredményt érjenek el a vizsgákon, összességében jobban boldoguljanak Szülőföldjükön. A programot a budapesti Nemzetstratégiai Kutatási Központ támogatta.

 

(Amőba Alapítvány)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.