Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Osonó SzínházműhelyAz Osonó két produkcióját összesen négy alkalommal láthatják a XX. PADIF országos diákszínjátszó versenyen fellépő diákok. Az október 26- 28. között Szilágycsehben megrendezésre kerülő eseményen 28 csapat, mintegy 400 diák vesz részt. Számukra mutatja be a független társulat az Ahogyan a víz tükrözi az arcot és az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című előadásokat, amelyeket minden esetben egy interaktív foglalkozás és beszélgetés követ.

A huszadik kiadását megérő, Bodea György által szervezett rendezvény fontos fóruma a diákszínjátszásnak és az évek során az erdélyi diákszínjátszók színvonalas találkozójává vált, amely lehetőséget teremt a találkozásra, tapasztalatcserére valamint a csoportvezetők gondolatainak és elképzeléseinek megosztására.

Az Osonó Színházműhely az előző években már többször működött együtt a fesztivállal és mutatta be előadásait a résztvevő diákszínjátszók számára. A színházon keresztüli találkozás élményét keresve, a társulat idén is örömmel mondott igent Bodea György meghívásának. Az Osonó mindkét, a fesztiválon bemutatott előadása fiatalok személyes történeteiből készült, így minden bizonnyal az eseményen résztvevő diákok könnyen tudnak kapcsolódni a Fazakas Misi által rendezett fórum- illetve dokumentarista előadásokhoz.

Az Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című, a román és magyar fiatalok személyes történetein alapuló kétnyelvű produkció azt a törekvést erősíti meg, hogy az etnikumok együttélésének problémáit nem megkerülni kell, hanem dokumentálni és megvitatni, a színházművészet és színházi kultúra játékos szellemében. Az Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadás pedig a fiatalokat érintő társadalmi- szociális problémákat, a magányos gyerekek, a tehetetlen szülők, a kiszolgáltatott fiatalok helyzetét és történeteit járja körbe a társulat, megmutatva arcainkat, ahogyan a víz tükrözi azokat.

Az Osonó Színházműhely egy olyan független, alternatív színházi kezdeményezés, amely a létrejövő előadásokon túl párbeszédre törekszik a közönséggel, annak érdekében, hogy inspirációt adjon, hogy felelős és kreatív emberként keressék meg helyüket a társadalomban. A színházi, oktatási és szociális projekteken keresztül, az Osonó intenzív élményt biztosít a résztvevők számára, hogy saját önismeretük és másokkal való kapcsolataik fejlesztését elősegítse. A független társulat célja, hogy korunk mindennapi történéseit felismerje, művészi alkotássá formálva alternatív megoldásokat keressen. A társulat 2016-ban az Európai Parlament értékelése által az Ifjúsági Nagy-Károly Díj Nemzeti győztese lett, 2015-ben Regisztrált Tehetségponttá, majd 2017-ben Európai Tehetségponttá vált és 2012-ben a Nemzeti Erőforrás Minisztérium Csokonai Vitéz Mihály Közösségi díját vehette át.

Az Osonó a Gheorghe Pop de Băseşti Technikai Líceumban mutatja be előadásait az alábbi program szerint:

  • Október 26, 18 óra: Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen
  • Október 26, 21 óra: Ahogyan a víz tükrözi az arcot
  • Október 27, 18 óra: Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen
  • Október 27, 21 óra: Ahogyan a víz tükrözi az arcot

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.