Sepsiszentgyörgy, 2019. szeptemper 4. / fotó: Toró Atila

SzimPlatz – Szent György Napok 2019 - fotó Vargyasi LeventeJól ismert helyszínnel, ám egészen új koncepcióval és tartalommal rajtol az idei Szent György Napok hétvégéjén újdonságként berobbanó SzimPlatz. Elképzelésükről és a programkínálatról az ötletgazda, Józsi Győző és a Szent György Napok szervezőcsapata tartott  sajtótájékoztatót április 11-én, csütörtökön a Szimplában.

SzimPlatz néven megújult helyszín fogadja mindazon látogatókat, akik a Szent György tér (Sugás Áruház) felől közelítik meg a városnapi rendezvényt.

Egy egészen új, eddig Sepsiszentgyörgy számára ismeretlen fesztiválba csöppen az ember - kezdte a SzimPlatz bemutatását Józsi Győző, a Szimpla kultúrkocsma üzemeltetője. A SzimPlatz egy olyan atmoszférával fogadja a látogatókat, amely a nagyvárosok fesztiváljainak hangulatát idézi majd. „Azt mondják Sepsiszentgyörgy egy kisváros, vagy elfogadjuk ezt a tényt, vagy teszünk érte, hogy megváltoztassuk ezt a mentalitást. Minden rajtunk múlik.” Emiatt született az ötlet, megmutatni, hogy ez a kisváros valójában nem is olyan kicsi.

A romániai minőségi street foodot és kézműves söröket, borokat és pálinkákat készítő mikrovállalkozásokat felvonultató fesztivál nem kíván konkurenciát képezni más városnapi helyszíneknek, hanem igyekszik egy hiánypótló esemény lenni.

Egyre nagyobb a kereslet a minőségi fesztiválételekre és italokra, a SzimPlatz pedig ezeket az alternatívákat hozza el a Szent György-napi közönségnek. Rendet teszünk az ipák, pale ale-ek, weisbeerek, pilsnerek világában, és elhozzuk az oly népszerű fine dining hamburgereket és pazar desszerteket - tette hozzá az ötletgazda.

A fesztiválételek új szintre emelése mellett a SzimPlatz célja a környezettudatos szemlélet népszerűsítése, ezért segíti az árusokat, hogy környezetkímélő módon kínálják specialitásaikat.

A gazdag street food- és Kraft sörkínálat mellett változatos zenei programokat ígérnek a szervezők.

Pénteken, május 3-án este a Prezeng, a Midnight Buzz és a Rehab Nation együttesektől lesz hangos a SzimPlatz színpada.

A sepsiszentgyörgyi Prezeng elektroakusztikus trió (Bocsárdi Magor, Kónya Ütő Bence, Fekete Lovas Zsolt) a tőle megszokott improvizációs zenei happeninggel készül. A brassói Midnight Buzz saját New Jazz, Fusion, Groove stílusú dalait ismerteti meg a közönséggel, míg a kolozsvári Rehab Nation ska-punk, reggae és balkáni irányzatokat magába foglaló zenéje a fúvós gárdájának köszönhetően fog nagy energiákat megmozgatni.

Szombaton, május 4-én a Temple Invisible, BabaDochia és Voodoo Papa zenekaroké a főszerep.

Bukarestből érkezik a Temple Invisible, kinek elektronikus rock, trip-hop dalait a világ rádiói játsszák, őket követi az elektronikus zenét rock zenével ötvöző kolozsvári BabaDochia, majd a budapesti Jimi Hendrix világát megidéző Voodoo Papa duó varázsolja el a blues kedvelőket.

Vasárnap, május 5-én a funk és hiphop hagyományokat követő Speiz Boys trió és a pszichedelikus zenéjével igazi katarzist teremtő Meszecsinka zárja a fesztivált - ismertette röviden a zenei programot Knop Ildikó, a Szent György Napok programkoordinátora.

A szervezők bíznak abban, hogy a május 3-5. között debütáló SzimPlatz kétségkívül az eddig is óriási tömeget vonzó városnapok egyik várva várt színfoltja lesz. Azért, hogy minden részlet a várakozásaiknak megfelelően valósuljon meg, felhívással fordultak mindazon 16 évet betöltött fiatalokhoz, akik önkéntes munkájukkal a rendezvény gördülékeny lezajlását segítenék. A szervezők 10 lelkes önkéntest tudnak fogadni.

Jelentkezni a Szimplatz közösségi oldalán hamarosan közzétett jelentkezési űrlap kitöltésével lehet.

(közlemény, fotó Vargyasi Levente)

0
0
0
s2smodern

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2019 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

Kövess minket:

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.