Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Pacé, SepsiszentgyörgySepsiszengyörgy Polgármesteri Hivatala figyelmeztetni kívánja a város környékén található erdőket járó, kiránduló, gombászó személyeket, hogy ajánlott fokozottan körültekintőnek lenni, hogy elkerüljék az ott élő medvékkel való találkozást. A környező erdőkben élő medvék a közel eső lakott területek környékére és a piknikezésre kijelölt helyekre is bemerészkedhetnek.

 

 

Az erdőkben nem ajánlatos egyedül sétálni vagy gombászni, és tanácsos hangosan, zajt csapva közlekedni, így elkerülhető a medvével való találkozás.

Egy nap áll a rendelkezésre a medvekárok bejelentésére

Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala felhívja a figyelmet, hogy 24 órán belül írásban szükséges jelenteni a medvék által okozott károkat a hivatal Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató Irodájában. A bejelentések az okozott károk anyagi megtérítése és a medvék esetleges eltávolítása miatt szükséges.

Az 1679/2008-as kormányhatározat értelmében minden esetben csupán 24 óra áll rendelkezésre a károk bejelentésére. A bejelentéseket követően a Polgármesteri Hivatal az illetékes intézményekkel közösen intézkedik a károk megtérítésének érdekében.

(közlemény)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.