Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Diákok Éve - Sepsiszentgyörgy 2019A Diákok éve tematikus év égisze alatt 2019. augusztus 19. és 23. között Benedek-mezőn RocketCamp – az önkéntestábor! elnevezéssel nyári diáktábor zajlott középiskolás és frissen végzett fiatalokkal. A táborban többségükben azok a diákok vettek részt, akik az elmúlt években sepsiszentgyörgyi rendezvényeken önkénteskedtek, például a Szent György Napokon, a Székely Vágtán, a pulzArt kortárs művészeti fesztiválon vagy az Őszi vásáron, de akadtak olyanok is, akik korábban még nem, de az elkövetkezőkben örömmel kipróbálnák magukat a rendezvényszervezés terén.

Az ötnapos tábor tartalmas és változatos programokat kínált: voltak fejtágítós, művészeti, néprajzi és egyéb, a rendezvényszervezés terén is hasznos előadások, foglalkozások, műhelymunkák, valamint bulis és kikapcsolódós tevékenységek is. A diákok számára függőágyas, hangulatvilágítással ellátott pihenőzóna volt kialakítva, szabadidejükben itt lazíthattak. Állandó esti tevékenységgé vált a társasjátékozás, a tábortűzrakás és a Just Dance című játék, amelynek lényege, hogy különböző koreográfiákat kell utánozni minél pontosabban.

Hétfőn André Ferenc költő slam poetry, valamint Vetró Barnabás vizuális művész képzőművészeti műhelymunkája keretében bontakoztak ki az ifjú tehetségek.

Kedden a Megyei Természetvédelmi és Hegyimentő Központ kalauzolásával túrával indították a napot, majd Kolumbán Laura aromaterapeuta műhelymunkája keretében gyógynövényekkel ismerkedtek és mindenkinek lehetősége volt kikeverni saját gyógyteáját. Délután a Sasíjász Hagyományőrző Egyesület lovasíjász bemutatója kápráztatta el a közönséget, ezt követően pedig a táborlakók is kipróbálhatták magukat az íjászkodás és a lovaglás területén.

Szerdán a Guzsalyas Alapítvány népi mesterségekkel ismertette meg a diákokat, akik nemezeltek és saját agyag tárgyaikat is elkészítették, majd Kocsis Hunor és Kocsis Lilla vezetésével néptáncoktatás zajlott, az itt tanultakat pedig az esti táncházban alkalmazhatták a táborlakók.

Csütörtökön párhuzamosan három témakörben is zajlottak workshopok, a diákok újságírással, rádiózással, tévézéssel és filmforgatással ismerkedtek. A műhelymunkákat Farcádi Botond, a Háromszék Napilap főszerkesztője, Máthé Kincső rádiós műsorvezető, illetve Vörös T. Balázs vizuális antropológus vezették.

Pénteken a Vocalcycle kisautó-restauráló workshopja mellett a fiatalok a buborék foci területén mérték össze ügyességüket, valamint egyensúlyérzéküket polírozták a slackline kötélen. Ebéd után a tábor kiértékelőjére került sor, szót kaptak úgy a résztvevő diákok, mint a szervezők és a tábor ideje alatt felügyelőként jelen lévő pedagógusok. Többen dicsérték a változatos programot, illetve hogy nem lehetett unatkozni a tábor ideje alatt, és volt olyan is, aki ugyan már sok táborban megfordult korábban, a RocketCamp-et tartotta a legjobbnak mind közül. A szervezők is elégedettséggel nyugtázták az ötnapos programot, ennek jeléül tíz kategóriában különdíjazták a résztvevőket, akik jutalmul egy-egy függőágyat kaptak, emellett pedig mindenkit megajándékoztak a fiatalok körében kiváltképpen kedvelt övtáskákkal. Az utolsó nap pompás betetőzése volt az esti tüzes-zenés előadás, majd az azt követő, éjszakába nyúló silent diszkó.

Szervezők: Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatala, Kónya Ádám Művelődési Ház.

(Közlemény - Városimázs Iroda)

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.