Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Sepsiszentgyörgyi Unitárius Egyházközség és Sepsiszentgyörgy Önkormányzata közösen avatja fel Dávid Ferenc egész alakos kültéri szobrát Sepsiszentgyörgyön, szeptember 21-én, szombaton. Az esemény istentisztelettel kezdődik 12 órától a sepsiszentgyörgyi unitárius templomban, ezt követi a szoboravatás.

A sepsiszentgyörgyi unitárius egyházközség Harmath István szobrászművész alkotásával kíván emléket állítani Dávid Ferencnek, Erdély nagy reformátorának, az unitárius egyház első püspökének.

A jelenleg Baján élő szobrászművésznek ez a harmadik köztéri alkotása a városban, a Szent György-téri szobrot és az Erzsébet parkban található Berde Mózsa-szobrot is ő készítette. A művész mindhárom szobrot az ezek elkészítésére kiírt pályázat nyerteseként készítette el.

Az egész alakos Dávid Ferenc-szobor az Erzsébet parkban fog állani, a Szent József templom és a Ferencz József Kórház közötti részen. A szoboravatáson részt vesz Bálint-Benczédi Ferenc unitárius püspök.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.