Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Hetedik alkalommal adták át a Barabás Samu-ösztöndíjat - fotó Vargyasi LeventeHetedik alkalommal adták át a Barabás Samu-ösztöndíjat, melyet Sepsiszentgyörgy testvértelepülése, Ferencváros Önkormányzata adományoz a magyar nyelv területén kiemelkedő eredményeket elért diákok számára.

Krecht Hanna Regina, a Székely Mikó Kollégium kilencedik osztályos tanulója részesült idén a Ferencváros Önkormányzata által felajánlott Barabás Samu-ösztöndíjban. Hanna a Simonyi Zsigmond helyesírási versenyen 2018-ban megyei első helyezésben, valamint az országos fordulón dicséretben részesült, a Mikes Kelemen magyar nyelv és irodalom tantárgyverseny megyei szakaszáról pedig 2019. februárjában II. díjjal tért haza. A Kőrösi Csoma Sándor anyanyelvi vetélkedőn a Székely Mikó Kollégium V-VIII. osztályos diákcsapatának tagjaként 2017-ben országos dicsérettel, 2019-ben pedig országos III. díjjal jutalmazták.

Hetedik alkalommal adták át a Barabás Samu-ösztöndíjat - fotó Vargyasi LeventeAz ünnepélyes díjátadásra Sepsiszentgyörgy Helyi Tanácsának szeptemberi soros ülésén került sor, melynek keretében minden évben azt a sepsiszentgyörgyi diákot jutalmazzák, aki az általános iskola utolsó évében a legkiemelkedőbb teljesítményt éri el magyar nyelv és irodalom versenyeken.

A 100.000 Ft értékű pénzjutalommal járó díjat Sztakics Éva-Judit és Tóth-Birtan Csaba, Sepsiszentgyörgy alpolgármesterei adták át.

Az idén hetedik alkalommal odaítélt kitüntetést a jeles történész és levéltáros szakember, Barabás Samu (1855–1940) nevét viseli, aki származása – és életének utolsó évtizedei – révén Háromszékhez, munkássága által pedig Budapesthez kötődik. Az Országos Levéltár erdélyi osztályának megszervezőjeként és vezetőjeként budapesti éveiben sem szakadt el szülővidékétől. A Papolcról induló tudós éppen tizenöt éves koráig volt az akkor még algimnáziumként működő Református Tanoda – ma Székely Mikó Kollégium – növendéke.

– A Városimázs Iroda közleménye – fotók Vargyasi Levente –

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.