Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Környezettudatosabb Karácsonyi vásár Sepsiszentgyörgyön - fotó Vargyasi LeventeSepsiszentgyörgyön a téli ünnepek szinte elképzelhetetlenek Karácsonyi vásár nélkül, amely idén december 13-24. között zajlik. Az idei vásár rendhagyó lesz abból a szempontból, hogy a környezettudatosság és újrahasznosítás jegyében szervezzük, ugyanis az élelmiszer standoknál kizárólag biológialiag lebomló, komposztálható vagy újrafelhasználható evőeszközökkel és edényekben kínálják majd az étkeket. Az italokat pedig ezentúl műanyagpohár helyett papírpohárból, illetve visszaváltható üveg- vagy kerámiacsészékből ízlelhetjük.


A műanyagmentes kihívást elfogadó vendéglátó egységek zárt borítékos ajánlatait november 21-én 10 óráig várjuk a Kónya Ádám Művelődési Házba, az árverésre ugyanitt kerül sor 11 órától.

Hanyományos étkeket kínáló lacikonyha számára egy helyet, kürtőskalács és lángos árusítására négy helyet, utcai gyorsétel (street food) árusítására két helyet, különböző italok árusítására pedig szintén két helyet adnak bérbe.

Az intézkedés által szeretnék felhívni a lakosság figyelmét az alternatív evőeszközök, tányérok, poharak használatára és felkérni a lehető legkevesebb hulladék termelésére. A Karácsonyi vásáron a vendéglátó egységek műanyagmentesítése mellett továbbra is szelektíven gyűjtik a keletkezett hulladékot.

Arra buzdítanak mindenkit, hogy szeretteik megajándékozásakor a műanyagmentesség jegyében döntsenek, illetve legyenek partnereink egy minden szempontból tisztább és környezettudatosabb karácsonyban.
(Városimázs Iroda közleménye - fotó Vargyasi Levente)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.