Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Lehet pályázni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának zöldövezet-szépítési programjáraA lakónegyedi társulások 2020-ban is jelentkezhetnek Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának zöldövezetszépítési programjára

2020. április 30-ig lehet pályázni Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának többéves zöldövezet-szépítési programjára, mely keretében különböző csemeték, cserjék, virágok, élő sövény, fűmag, termőföld, léckerítés és padok is igényelhetőek lépcsőházanként legtöbb 1500 lej értékben.

Az igényelt javak összértékének 80 százalékát helyi költségvetésből fedezi az önkormányzat, a tulajdonosi társulásoknak mindössze a fennmaradó 20 százalékot kell önrészből kitennie. Tehát egy 1500 lejes pályázat esetén az önkormányzat költsége 1200 lej, az igénylőé pedig 300 lej lesz.

A program célja, hogy a lakónegyedekben a tömbházak körüli zöldövezetek még rendezettebbé, gondozottabbá váljanak, ezáltal is hozzájárulva a városkép javításához.

A programban az alábbi javakat lehet igényelni:

  • Pad – 930 lej/drb.
  • Díszfa csemete –25 lej/drb.
  • Cserje – 10 lej/drb.
  • Élő sövény – 30 lej/folyóméter
  • Különböző virágok – 2 lej/szál
  • Fűmag – 22 lej/kg
  • Kerítés – 50 lej/folyóméter
  • Termőföld – 60 lej/köbméter

A Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájában leadott kérelem jóváhagyását követően az önrész kifizethető készpénzzel az Olt utca 2. szám alatti Közpénzügyi Igazgatóságon, illetve banki átutalással a sepsiszentgyörgyi állami kincstárban a következő számlaszámra: RO02TREZ25621360250XXXXX. Az igényelt javakat a jóváhagyási és kifizetési bizonylat felmutatásával a Városi Kertészetnél (Árkosi út 4. szám) lehet átvenni munkanapokon 9 – 11 óra között, azon a dátumon, amelyet a jóváhagyást igazoló dokumentumban jelöl meg az önkormányzat. Érdeklődni Karácsony József Attilánál lehet a 0267 314 173-as telefonszámon.

Az igénylő 48 órán belül köteles elültetni a növényeket, az egyéb javakat pedig egy héten belül felszerelni. A növények gondozásáért a pályázó felel, az ültetésre vonatkozó szabályok és határidők betartását a Városgazdálkodási Igazgatóság ellenőrzi.

A 2019 nyarán megszervezett lakónegyedi zöldövezeti szépségverseny résztvevői 2020-ban ingyenesen vehetnek részt a programban, a kérelmet azonban ők is le kell adják Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Ügyfélszolgálati, Tájékoztatási és Iktató irodájában, melyre a Városgazdálkodási Igazgatóság egy válaszlevelet fog küldeni, ezzel a válaszlevéllel és a díjat igazoló utalvánnyal személyesen kell jelentkezni a városi kertészetnél a javak átvételéért.

A Városgazdálkodási Igazgatóság arra hívja fel a figyelmet, hogy a kéréseket a lehető leghamarabb adják le, mert egyrészt a vegetációs időszakban lévő növények a késő tavaszi átültetéskor kevesebb valószínűséggel élnek meg, másrészt tekintettel a program iránti nagy érdeklődésre, megtörténhet, hogy egyes javak elfogynak.

A programmal kapcsolatos további információk:

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.