Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Forradalmi fényrajzok a Tamási Áron Színház homlokzatánÚjabb rajzok készítésére hívja a város óvodásait és iskolásait Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, ezúttal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában. A téli ünnepek során szervezett fényrajzok vetítésének nagy sikerére való tekintettel, az alkotások ez alkalommal is a Tamási Áron Színház homlokzatán elevenednek meg március 14-én, szombaton este.

Március 15. alkalmával az Önkormányzat ismételten fényrajzokkal kelti életre a Tamási Áron Színház homlokzatát. A szervezők ezúttal az 1848-49-es forradalom és szabadságharc témájában készült rajzokat várnak március 6-ig a város óvodásaitól és iskolásaitól.

Az előre megadott rajzlapokat, amelyek a színház homlokzatát ábrázolják, már minden iskola és óvoda megkapta, ezek azonban szabadon is igényelhetők a Városimázs Irodában (1918. december 1. utca, 6-os szám). A rajzok készülhetnek színes ceruzával, filctollal, vízfestékkel vagy zsírkrétával, a tapasztalat szerint viszont az első kettővel készült alkotások jobban érvényesülnek a színház homlokzatán, így azok használata javasolt. Az elkészült rajzokat szintén a Városimázs Irodába kell eljuttatni március 2–6. között, naponta 9-től 16 óráig.

Február 19-én került sor a téli ünnepek alkamával készült rajzok díjazására, ekkor született meg az ötlet a jelenlévő gyerekek kérésére, hogy újra sor kerüljön a fényrajzok vetítésére. A rajzok elkészítése során a gyerekek bátran szabadjára engedhetik a képzeletüket, a legötletesebb, legkedvesebb rajzok ezúton is díjazásban részesülnek. A legjobb rajzokat a Plugor Sándor Művészeti Líceum már díjazott rajzszakos diákjai fogják kiválasztani.

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.