Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székelyföldért megmozgatjuk Európát – Európai Polgári KezdeményezésAz elmúlt időben, a koronavírus járvánnyal kapcsolatos intézkedések következtében, a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezésének támogatására a papíralapú aláírásgyűjtés gyakorlatilag leállt, a digitális aláírás pedig drámain lelassult.

A szervezők nevében nem is kérhetek mást azoktól az önkéntesektől, akik papíralapon aláírásokat gyűjtöttek, hogy saját és a támogatók egészségének védelmében szüntessék be a tevékenységet, ezzel is igazodva a hatóságok azon intézkedéseihez, amelyek a járvány terjedését lassítják.

Ezzel szemben az online (számítógépes) támogatásokat kell szorgalmazni. Arra kényszerülünk, hogy otthon maradjunk. Használjuk ki ezt a lehetőséget, és adjunk egy nagy lendületet nemzeti régiók ügyének.

 A nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezést itt lehet aláírni
>> https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative <<

Tudatosítani kell a kezdeményezés minden támogatójában, hogy a kényszerű karantén akkor elviselhető, akkor emberi, ha közben az emberek értelmes és hasznos dolgokat tehetnek egymásért!

A nemzeti régiók érdekében indított polgári kezdeményezés erre kínál lehetőséget. Használjuk ki az időt, és a helyzetet a kezdeményezés támogatására. A legnépszerűbb közösségi oldal – itt következhetne a világcég megnevezése, ha reklámozni akarnánk őt – magyar felhasználóinak száma meghaladja a hatmilliót! Ezek ellenére az online aláírók száma eddig 230 ezerre tehető! Szembe kell nézni azzal a ténnyel is, hogy a közfigyelem most teljes egészében a korona vírusra összpontosít. Ez érthető. Az embereknek tájékozottaknak kell lenniük, a hatóságok járványügyi rendeleteit és ajánlásait pedig be kell tartaniuk. Ugyanakkor fel kell készülnünk az élet természetes folytatására is. Ez egy összetett társadalmi feladat, és ennek részét képezheti a „Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért” indított polgári kezdeményezés sikeressé tétele. Tegyünk érte (valamit)! Rossz előjel, hogy a zárás előtt 51 nappal az online aláírások növekedési üteme vissza esik ahelyett, hogy emelkedne. De tudunk ezen változtatni.

Tudatosítani kell minden magyarban, hogy a Székely Nemzeti Tanács európai polgári kezdeményezése:

  • először és egyedüliként fogalmazta meg Székelyföld igényeit/elvárásait az Európai Unióval szemben, és sikerült bebizonyítani, hogy ezek az igények/elvárások az Európai Unió jogalkotási hatáskörébe tartoznak. Ezek az igények/elvárások kiterjednek Kalotaszegre, Partiumra, Felvidékre, Muravidékre, Őrségre és minden Magyarországtól elszakított magyar népességű területre;
  • először és egyedüliként kapcsolta Székelyföldet, és a Magyarországtól elszakított magyar népességű területeket Nyugat-Európa etnoregionális mozgalmaihoz;
  • egy új fogalmat teremtett, a nemzeti régiók fogalmát, amely kiindulási pontja lehet az Európai Unió jogalkotásának;
  • az európai etnoregionális mozgalmak új hullámát indította el;
  • a közösségi jogtörténet részévé vált, és változást hozott az Európai Unió Bíróságának joggyakorlatában.

    Hisszük, hogy van tere a szolidaritásnak, az értelmes cselekvésnek még ebben a nehéz időben is.

Izsák Balázs
a Székely Nemzeti Tanács elnöke

Marosvásárhely, 2020. március 18.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.