Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Hosszabbított határidő a kedvezményes adófizetésreA Pénzügyminisztérium ismertette a főbb adóügyi és költségvetési intézkedéseket, amelyeket a gazdaság megsegítése és a koronavírus okozta világjárvány által érintett vállalatok támogatása érdekében fogadtak el. Ezek között szerepel az a határozat, miszerint meghosszabbítják az épület-, terület- és szállítóeszközök utáni adók és illetékek kifizetésének határidejét március 31-ről június 30-ra.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata már múlt hét elején kérvényezte a kormánytól a kedvezményes adófizetés határidejének módosítását, annak érdekében, hogy ne alakuljanak ki sorok és ne legyen zsúfoltság a Közpénzügyi Igazgatóság pénztárainál, különös tekintettel arra, hogy az idősebb korosztály az, aki főként a klasszikus módszerrel fizet.

Javasolt az adóügyek távolsági intézése

A Koronavírus (COVID-19) terjedésének megelőzése érdekében Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának Közpénzügyi Igazgatósága az adóügyek távolsági intézését javasolja. A lakók következőképpen tehetik le a kötelező nyilatkozatokat, vagy fizethetik ki a helyi adókat és illetékeket.

Az adóügyi nyilatkozatokat és dokumentumokat, illetve az elektronikus adatközlésre vonatkozó kérvényt kitöltés után a taxeimpozitelocale [KUKAC] sepsi [PONT] ro elektronikus postacímre lehet elküldeni, postán vagy futárszolgálattal a Közpénzügyi Igazgatóság székhelyére az Olt u. 2 szám alá, vagy faxon a 0267/311303 számra. A szükséges nyomtatványok a Polgármesteri Hivatal hivatalos honlapján IDE kattintva találhatóak.

Az adók, illetékek kifizetésére az alábbi lehetőségek állnak rendelkezésre:

  • A természetes személyek, valamint az egyéni vállalkozók (PFA) a www.ghiseul.ro portálon keresztül fizethetik ki az adókat és illetékeket, ugyanitt a befizetendő adók értékével kapcsolatosan is lehet tájékozódni.
  • A jogi személyek banki átutalással fizethetnek, az IBAN számlaszámok adónemenként a Polgármesteri Hivatal honlapján, EZEN a linken találhatóak.

A lakók adóügyekkel kapcsolatos tájékoztatást e-mailen keresztül (taxeimpozitelocale [KUKAC] sepsi [PONT] ro), vagy az alábbi telefonszámok egyikén igényelhetnek:

  • 0736 883 567 (Adókivetési, Megállapítási, Ellenőrző Részleg – Természetes személyek)
  • 0736 883 569 (Adókivetési, Megállapítási, Ellenőrző Részleg – Jogi személyek)
  • 0736 883 568 (Végrehajtási részleg)

(A Városimázs Iroda közleménye)

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.