Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Segítenek az időseken Sepsiszentgyörgyön – Segítenek az időseken SepsiszentgyörgyönHétfőtől, 2020. március 23-tól azok az idősek, akik egyedül élnek, segítségre szorulnak, illetve nem hagyhatják el az otthonukat, alapélelmiszerekből és higiéniai termékekből álló csomagok megvásárlását és ingyenes házhoz szállítását igényelhetik Sepsiszentgyörgyön.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzatának kezdeményezésére összefogtak a városban működő civil szervezetek és vállalkozók, ők biztosítják a csomagok kiszállítását a város területén. A program koordinálását a Kovászna Megyei Vöröskereszt vállalta fel.

Segítenek az időseken Sepsiszentgyörgyön – Házhoz szállítják az alapélelmiszereket és higiéniai termékeketA termékek megvásárlásáért hétköznapokon 9 és 15 óra között, a következő telefonszámok egyikét kell hívni:
0783 017 987, 0787 298 147.

A civil szervezetek önkéntesei a csomagokat 24 órán belül házhoz viszik, kivéve azokat, amelyeket a pénteki nap során igényelnek, ezek hétfőn kerülnek kiszállításra. Amennyiben valaki friss zöldséget vagy gyümölcsöt is vásárol, 48 órán belül kapja meg a csomagot.

A csomagokat egy 50-es, előre meghatározott terméklistából lehet összeállítani, a listán a következő termékek szerepelnek: kenyér, puliszkaliszt, liszt, rizs, cukor, olaj, só, csigatészta, tej, vaj, sajt, joghurt, húskonzerv, pástétom, babkonzerv, virsli, szalámi, sonka, kolbász, tojás, lekvár, kávé, csokoládé, fekete bors, piros paprika, vécépapír, papír zsebkendő, papírtörlő, fogkrém, szappan, sampon, női és férfi tusfürdő, női és férfi dezodor, borotválkozóhab, borotva, mosogatószer, mosószer, krumpli, sárgarépa, zeller, petrezselyem, hagyma, alma, banán, narancs és citrom.

A szervezetek a vállalkozókkal közösen minden kategóriából egy terméket azonosítottak be, úgy, hogy az minőségében és árban is megfelelő legyen.

Az intézkedések a koronavírus terjedésének megelőzése miatt és az idős, lakhelyét elhagyni nem tudó személyek védelme érdekében születtek. A kezdeményezésben a Kovászna Megyei Vöröskereszt mellett részt vesznek a Diakónia Keresztyén Alapítvány, a Gyulafehérvári Caritas, a Romániai Máltai Szeretetszolgálat és a Gondviselés Segélyszervezet Háromszéki Fiókszervezetének munkatársai és önkéntesei.

(A Városimázs Iroda közleménye)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.