Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

fizeteses parkolas felfuggesztese2020. március 25-én a Helyi Készenléti Bizottság a sepsiszentgyörgyi fizetéses parkolás felfüggesztéséről döntött. A koronavírus járvány miatt kialakult rendkívüli helyzetben az önkormányzat 50 000 kinyomtatott saját felelősségű nyilatkozatot tesz elérhetővé a lépcsőházakban és üzletekben, színészek érdeklődnek a házi elkülönítésben lévő személyek hogylétéről, de a virtuális tanácsülések bevezetéséről is döntenek majd.

Március 25-én, szerdán virtuális térben ülésezett a Helyi Készenléti Bizottság. A bizottság döntése alapján amíg a rendkívüli helyzet tart, Sepsiszentgyörgyön felfüggesztik a fizetéses parkolást, ezt a parkolóautomatákra kihelyezett informatív táblák is fogják jelezni.

Sepsiszentgyörgy Önkormányzata 50 000 saját felelősségű nyilatkozatot nyomtat, melyeket üzletekben, lépcsőházakban tesz elérhetővé azok számára, akiknek nincs lehetősége kinyomtatni. A szabályozások értelmében napközben is csak az hagyhatja el otthonát, aki rendelkezik kitöltött saját felelősségű nyilatkozattal.

Az önkormányzat kezdeményezésére minden házi elkülönítésben tartózkodó személyt a Polgármesteri Kabinet munkatársai, és önkéntes alapon, a Tamási Áron Színház és az Andrei Mureșanu Színház színészei hívnak fel telefonon és érdeklődnek a hogylétükről, hasznos információkkal látják el őket, segítséget ajánlanak fel, az akció már zajlik.

Március 26-án összeül a Helyi Tanács, amely egy napirendi pontról dönt majd, mégpedig arról, hogy amíg a rendkívüli helyzet tart virtuálisan is ülésezhessen. Mivel egy időben 8 személynél több nem tartózkodhat egy térben, az ülésteremben négy állandó személy, a polgármester, a jegyző, az ülésvezető és egy önkormányzati személy foglal helyet, a tanácsosok pedig negyedóránként, négyesével csatlakoznak és szavaznak a tervezetről.

(A Városimázs Iroda közleménye)

 

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.