Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Százötvenezer aláírást adott át az RMDSZA mai napon Jakab Adorján, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség ügyvezető elnökségének képviselője 149 559 papíron gyűjtött aláírást tartalmazó formanyomtatványt adott át Izsák Balázsnak, a Székely Nemzeti Tanács elnökének, a nemzeti régiók védelme érdekében indított polgári kezdeményezés támogatására.

A szövetség által korábban vállalt 200-220 ezer aláírás összegyűjtése a járványhelyzet miatt tehát mintegy háromnegyed részben tudott teljesülni. Köszönet érte a szervezőknek, az önkénteseknek és az aláíróknak egyaránt. A több mint 262 ezer elektronikus aláírással együtt így 412 ezerre nőtt a Székely Nemzeti tanács által ellenőrizhető támogató aláírások száma, a nagyszámú partner visszajelzései alapján ugyanakkor kijelenthető, hogy immár több mint félmillióan támogatták a kezdeményezést. Ugyanakkor három országban – Romániában, Magyarországon és Szlovákiában – teljesült a szükséges minimális aláírásszám.

 A nemzeti régiókról szóló polgári kezdeményezést itt lehet aláírni
>> https://eci.ec.europa.eu/010/public/#/initiative <<

A jó hír arra ösztönöz, hogy a rendkívüli járványhelyzet körülményei között a munkát folytatni kell. Mint ismeretes a kezdeményező bizottság beadványban kérte az Európai Bizottságot a május 7-i határidő meghosszabbítására, illetve átütemezésére. Válasz még nem érkezett, de addig is arra buzdítunk mindenkit, hogy elektronikus formában a www.nemzetiregiok.eu címen írjanak alá, ha pedig megtették népszerűsítsék a lehetőséget, a partnereinket pedig, hogy – a járványügyi szabályokat betartva – juttassák el az aláírási íveket a sepsiszentgyörgyi, marosvásárhelyi SZNT-székházba, illetve Magyarországon a Rákóczi Szövetség irodáiba. Ha sikerül az év eleji mozgósítás után tapasztalt összefogást megteremteni, az egymillió aláírás összegyűjtése május 7-ig is teljesíthető.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy, 2020. április 16.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.