Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Képviselőház elfogadta Székelyföld Autonómiastatútumának törvénytervezetétÖrömmel és megelégedéssel vettük tudomásul, hogy a román parlament Képviselőháza hallgatólagosan elfogadta Székelyföld Autonómiastatútumának törvénytervezetét.

Bár a tervezet megvitatásának 45 napos határidejét a rendkívüli helyzet miatt nem tudták tartani, így az Alkotmány 75. cikkelyének (2) pontja értelmében az alsóház vita nélkül fogadta el a tervezetet, újólag bebizonyosodott, hogy érdemes ismételten is benyújtani Székelyföld autonóm státuszát meghatározó jogszabálytervezetet. Köszönet a kezdeményezőknek, Kulcsár-Terza József és Bíró Zsolt képviselőnek. Ugyanakkor megelégedéssel vesszük tudomásul, hogy a képviselőház szakbizottságaiban, bár a tervezet többségében elutasító szavazatot kapott, kulturált vita folyt, mi több néhány képviselő a tervezet mellett foglalt állást, illetve tartózkodott.

Székelyföld Autonómiastatútumának törvénytervezetét döntő házként a román parlament Szenátusa tárgyalja, amelynek menetrendje egyelőre nem publikus.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy, 2020. április 28.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.