Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székelyföldért megmozgatju Európát! Április 29-én, szerdán küldte el előzetes válaszát az Európai Bizottság a nemzeti régiók védelmében indított, Kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezés szervezőinek.

A rövid levél ugyan nem tartalmaz érdemi tájékoztatást arra vonatkozóan, hogy a Bizottság hogyan döntött a kezdeményezők április 7-én kelt beadványában foglaltakról, melyben további hat hónapot igényeltek az aláírásgyűjtés lebonyolítására, a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzet méltányos kezelése érdekében, a brüsszeli intézmény főtitkárságának levele viszont elismeri, hogy az Európai Bizottságnak felelőssége van a kérdés kezelésében, és hogy jelenleg is zajlik az arra adandó válaszlehetőségek felmérése.

Április 30-ai viszontválaszukban Izsák Balázs a Székely Nemzeti Tanács elnöke és Dabis Attila a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, a kezdeményező bizottság vezetői két szempontot hangsúlyoztak. Egyrészt emlékeztettek, hogy esetükben hat évnyi pereskedés előzte meg a kezdeményezés bejegyzését, másrészt rámutattak, hogy a jelenleg nyitva álló kezdeményezések közül, a nemzeti régiókért indított aláírásgyűjtés a legsikeresebb. Ezen szempontok pedig mind növelik annak fontosságát, hogy érdemi tájékoztatást nyújtsanak a kezdeményezés sorsát illetően annak a több százezer uniós polgárnak, aki aláírásával támogatta azt.

A kialakult helyzetben a szervezők azt kérik támogatóiktól, hogy továbbra is segítség az aláírásgyűjtést minden lehetséges internetes eszköz segítségével. Kövessék nyomon és osszák meg a www.irdala.hu honlapon és a hozzá tartozó online felületeken elérhető tartalmakat, hogy az eddig rögzített határidőig, vagyis május 7-én, 24 óráig minél több aláírás gyűljön.

Kérik továbbá azokat, akik még rendelkeznek papír alapon rögzített támogatói aláírással, hogy azokat a fent nevezett határidőig juttassák el a szervezőkhöz, illetve partnerszervezeteikhez az alábbi címekre:

  • Magyarországi állampolgárok: Rákóczi Szövetség: 1255. Budapest, Pf. 23.
  • Romániai állampolgárok: Székely Nemzeti Tanács: RO-520009 Sepsiszentgyörgy / Sfântu Gheorghe, Konsza Samu utca 21.
  • Szlovákiai állampolgárok: Pro Civis Polgári Társulás: 93040 Csallóközcsütörtök / Štvrtok na Ostrov, Vám tér 1.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy, 2020. április 30.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.