Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó BizottságaFolyó év június 26-án Sepsiszentgyörgyön ülésezett a Székely Nemzeti Tanács Állandó Bizottsága. A megbeszélésen a széki elnökök és a polgári kezdeményezés feladatainak összehangolásáért felelős operatív bizottság tagjai is részt vettek.


A jelen lévők áttekintették és értékelték a nemzeti régiók védelmében indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtésének eredményeit és meghatározták az elkövetkező időszak teendőit. Ennek jegyében az Állandó Bizottság egyhangú szavazattal erősítette meg azt a meghatalmazást, amelyet 2012. augusztus 4-i ülésén fogadott el, és amely által felhatalmazta Izsák Balázst, a Székely Nemzeti Tanács elnökét, hogy „a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés bizottságának képviselőjeként tegyen meg minden törvényes lépést a polgári kezdeményezés sikeressé tétele érdekében”. Ugyanakkor „tegyen meg minden szükséges lépést, hogy Székelyföld markánsan jelen legyen az európai etnoregionális mozgalmakban, ezáltal is növelve Székelyföld területi autonómiatörekvésének súlyát a nemzetközi életben”.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata

Sepsiszentgyörgy, 2020. június 27.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.