Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Székely Nemzeti Tanács – Találkozó Horvátország magyarországi nagykövetével2020. szeptember 2-án a budapesti horvát nagykövetség épületében találkozott Andrej Plenković Horvátország budapesti nagykövete és Dabis Attila a Székely Nemzeti Tanács külügyi megbízottja, hogy eszmecserét folytassanak a Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiók védelmében indított európai polgári kezdeményezésről.

A külügyi megbízott ismertette a kezdeményezés újszerű megközelítését, mellyel összetett gazdasági- és társadalmi kihívásokat igyekeznek kezelni az Európai Unióban, egyben azokat a szervezési célokat is, mellyel e kezdeményezésnek szélesebb nemzetközi elismertséget kívánnak szerezni.

A felek a folyamatban lévő aláírásgyűjtés gyakorlati kihívásairól, illetve ezek megoldási lehetőségeiről is tárgyaltak. Dabis Attila hangsúlyozta, más országok példája azt mutatja, az aláírásgyűjtés sikere attól is függ, hogy sikerül-e megnyerni a közhivatali tisztséget viselő személyek támogatását. Ennek elősegítésére átadta azt a levelet, amelyet Izsák Balázs a Székely Nemzeti Tanács elnöke Andrej Plenković úrnak, Horvátország miniszterelnökének címzett. Ebben egyebek mellett Izsák Balázs hangsúlyozza: „A közelmúlt történelmi pillanatai fokozzák a horvát emberekben az empátiát más, európai régiók iránt, amelyek nyelvüket, kultúrájukat meg akarják őrizni, és szeretnék elérni, hogy ebben az Európai Unió is támogassa őket”.

A polgári kezdeményezés sikeréhez Horvátországból legalább 8250 támogató aláírást kell összegyűjteni. A találkozón Dabis Attila kifejezte azon meggyőződését, hogy a megfelelő népszerűsítés nyomán megnyerhető a horvát társadalom szolidaritása, így a polgári kezdeményezés területi kritériuma is teljesíthetővé válik.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Budapest – Sepsiszentgyörgy, 2020. szeptember 3.

0
0
0
s2smodern
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.