Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Budapesten tart műhelyfoglalkozás-sorozatot az Osonó SzínházműhelyA társulat komplex színház- nevelési programjának részeként, szeptember 11. és 13. között tréningsorozatra kerül sor Budapesten. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által támogatott projekt keretében az Osonó két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár csapatépítő, önismereti, személyiségfejlesztő és színészmesterség műhelyfoglalkozásokat tart.

A Közös élményekkel egy jobb jövő felé címet viselő program célja olyan fiatalok bevonása a műhelymunkákba, akik számára az élményalapú, játékos foglalkozások lelkesítő lehetőséget jelentenek személyiségük fejlesztésére és ezáltal közösségi helyzetük és szerepük előmozdítására is.

Az eseményen részt vevő 16 fiatal a foglalkozások során az önálló, páros és csoportos gyakorlatokban új szemszöget nyer a kapcsolatteremtés, a kommunikáció, az együttműködés, összességében az emberi kapcsolatok érdemi fenntartása, ápolása területén. Ezek az élmények és visszacsatolások alapvető fontosságúak a közösségekben való egészséges és működőképes részvételhez, így azok hosszú távú fenntartásához és fejlődéséhez. A komplex színházi nevelési program által a résztvevők megtapasztalják a közös munka eredményének gyümölcsét és saját értékeik felismerésén és megerősítésén túl, a társak értékeinek fontosságát is.

Az önfenntartó, független Osonó Színházműhely a színház, oktatás és szociális projektek kulcsszavakra építi fel tevékenységét. Ennek jegyében a tavaly 129 műhelyfoglalkozást tartott és 3 drámatábort szervezett. Az elmúlt években a társulat 3 kontinens 25 országában vezetett közösségépítő, csapatfejlesztő, önismereti és szakmai műhelyfoglalkozásokat, hiszen az Osonó számára fontosak azok az oktatási- színházi formák, amely által az emberek közötti interakció, találkozás és párbeszéd megteremthető.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.