Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2021. március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei.

2021. március 21-én, vasárnap délután 3 fölé emelkedett az utóbbi két hétben jegyzett, ezer főre eső koronavírusos betegek száma Sepsiszentgyörgyön, ismét vörös forgatókönyv lépett életbe.

Székelyföldért megmozgatjuk Európát - Székely Nemzeti TanácsA Székely Nemzeti Tanács által a nemzeti régiókért indított polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése február 7-étől az utolsó meghosszabbítási szakaszába érkezett. Célunk: megerősíteni a sikert, több országban kell még a küszöb fölött is aláírásokat gyűjteni, és érdekünk, hogy a kilenc országnál több országban is teljesüljön a területi kritérium.

Joggal nevezzük igazi polgári kezdeményezésnek a teljes folyamatot, hiszen a szervezők számtalan helyről kaptak segítséget, sőt, nem egy segítő annyira a sajátjának érezte a kezdeményezést, hogy párhuzamos, saját kontextust teremtett köré, így buzdítva aláírásra ismerőseit. Ha ezt tekintjük az európai polgári kezdeményezés modelljének, akkor az ennek következtében keletkezett félreértések, a kezdeményezés tartalmától eltérő értelmezések sem jelentenek hátrányt a végső cél elérése szempontjából. Köszönet érte mindenkinek.

Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet arra, hogy a kezdeményezés tartalmáról, értelmezéséről, folytatásáról, további lépéseiről csak az számít hiteles tájékoztatásnak, amelyet a kezdeményezés polgári bizottságának két vezetője – Izsák Balázs és Dabis Attila – ad. Éppen ezért azt kérjük minden szimpatizánsunktól, és a sajtó munkatársaitól egyaránt, hogy kísérjék figyelemmel a Székely Nemzeti Tanács és a nemzeti régiók honlapjait, a Székely Nemzeti Tanács és a Citizens’ Initiative for National Regions Facebook-oldalát, valamint a Székely Nemzeti Tanács sajtóközleményeit.

A legfontosabb dolog, hogy a külső segítők által terjesztett alternatív értelmezések ellenére sem változott a nemzeti régiós kezdeményezés eredeti tartalma, tehát az, amire az emberek az aláírásukat adták. Nem változtak a célkitűzések sem, a szervezők a békés építkezésben látják a nemzeti régiók – a tagállamoknak és Európai Uniónak is hasznos – felemelkedését, és soha nem folyamodnak fenyegető magatartáshoz, hiszen ez idegen magától a kezdeményezéstől.

Végezetül nem változott az sem, hogy a kezdeményező polgári bizottság fog dönteni arról, milyen tartalmú jogszabálytervezetet fog az Európai Bizottság számára bemutatni az aláírásgyűjtés sikeres lezárását követően, és egyedül jogosult bármilyen lobbitevékenységre vagy annak irányítására a kezdeményezés sikerességéhez és eredményességéhez.

Május 7-éig Székelyföldért és a nemzeti régiókért megmozgatjuk Európát!

Izsák Balázs,
a Székely Nemzeti Tanács elnöke
Marosvásárhely, 2020. február 11.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.