Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2021. március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei.

2021. március 21-én, vasárnap délután 3 fölé emelkedett az utóbbi két hétben jegyzett, ezer főre eső koronavírusos betegek száma Sepsiszentgyörgyön, ismét vörös forgatókönyv lépett életbe.

Székelyföldért megmozgatjuk Európát! – Már hivatalosan is május 7. az aláírásgyűjtés határideje!Vera Jourova, az Európai Bizottság alelnöke levélben tájékoztatta A kohéziós politika a régiók egyenlőségéért és a regionális kultúrák fenntarthatóságáért című polgári kezdeményezés szervezőit – Izsák Balázst és Dabis Attilát – az aláírásgyűjtés meghosszabbításáról. Az új határidő 2021. május 7., amely rövidesen felkerül az online aláírásgyűjtő felületre is. Következik az aláírásgyűjtés utolsó hajrája, hiszen a meghosszabbításról szóló rendelet értelmében egy polgári kezdeményezés aláírásgyűjtése sem terjedhet túl a 24 hónapon.

Van még 77 napunk, hogy újabb aláírásokkal növeljük a kezdeményezés súlyát, hogy újabb közösségeket vonjunk be a nemzeti régiók mozgalmába. Ez a 77 nap az aláírásgyűjtés utolsó lendülete lesz, de egyben a soraink rendezése is. Van még olyan ország, ahol a jogszabályban megszabott minimális küszöbértéket csak néhány száz aláírással léptük túl, itt az aláírások számát emelnünk kell. Túl ezen még legalább négy országban kell teljesítenünk a területi kritériumot, de szorosabbra kell fűznünk a kapcsolatot azon közösségekkel is, melyek a nemzeti régiók európai befolyásának növeléséért folytatott közös erőfeszítésben eddig kevésbé tudták hallatni a hangjukat.

Szövetségesünk, Erika Casajoana i Daunert, a Katalán Nemzetgyűlés tagja nyilatkozta: „a Székely Nemzeti Tanács most olyan mozgalmat vezet, amely állam nélküli nemzetekhez és nemzeti közösségekhez tartozó emberek millióit képviseli.” Ez a megállapítás nagyon nagy felelősséget ró ránk. Európai népek egyenjogúsítása, békés felemelkedése már a közös feladat, ezért újra meg fogjuk szólítani Európa nemzeti régióinak lakóit, ismertetjük a kezdeményezésünket, és változatlanul arra ösztönzünk minden magyar embert is, aki még nem írta alá a kezdeményezést, május 7-éig még mindig megteheti!

Székelyföldért és a nemzeti régiókért megmozgatjuk Európát!

A Székely Nemzeti Tanács sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy,
2021. február 19.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.