Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2021. március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei.

2021. március 21-én, vasárnap délután 3 fölé emelkedett az utóbbi két hétben jegyzett, ezer főre eső koronavírusos betegek száma Sepsiszentgyörgyön, ismét vörös forgatókönyv lépett életbe.

Berde Mózsa KörIndul a Berde Mózsa kör, amelyre várjuk az 0-IV., illetve V-VI. osztályos sepsiszentgyörgyi gyerekek jelentkezését. A program fejlődési és tanulási lehetőséget biztosít a szerény anyagi körülmények között élő, nagycsaládból származó vagy egyéb társadalmi problémával küzdő gyerekek számára.

A kör tevékenységei között szerepelnek a kézimunka és kézműves foglalkozások, hagyományőrző játékok, tanulást segítő foglalkozások, társasjátékok, drámajátékok, önismeret, valamint mesés foglalkozások. Ugyanakkor a programban résztvevő gyerekek kirándulásokon, táborokban és más tevékenységeken is részt vesznek. A foglalkozások segítik a gyerekeket a tanulásban, fejleszti készségeiket, bekapcsolja őket a közösségi életbe, pozitív élményeket és hasznos elfoglaltságot nyújt számukra.

A kétórás foglalkozásokra heti egy alkalommal, péntekenként 16-18 óra között várjuk a gyerekeket az egyesület irodájában (volt Tervezőintézet épülete, 48-as terem, 4. emelet). Érdeklődni és jelentkezni a turuloffice [KUKAC] gmail [PONT] com címen, vagy a 0742148702-es telefonszámon lehet. Az első foglalkozás március 5-én indul.

Jelentkezési határidő: 2021. március 01.

A kör foglalkozásai mindenki számára ingyenesek, a kellékeket az iroda biztosítja. A programunkban Sepsiszentgyörgyön jelenleg 6 önkéntes oktató dolgozik, valamint megye szinten, öt településen összesen 13 személy.

Jelentkezés módja:

A jelentkezéshez a következő adatokra van szűkség: gyerek neve és életkora, szülő neve és elérhetősége. A felsorolt adatokat a turuloffice [KUKAC] gmail [PONT] com drótpostacímre várjuk a megadott határidőig vagy előzetes telefonos egyeztetés alapján az egyesület irodájába (volt Tervezőintézet 48-as teremébe, 48-as kapucsengő). A jelentkezőkkel az iroda munkatársai felveszik a kapcsolatot.

A Berde Mózsa Kör, a Turulmadár Ifjúsági Iroda nyolc éve működő programja, amely fejlődést, játékos foglalkozást biztosít a programban résztvevő gyermekek számára. Eddig összesen 6 táborra, 8 kirándulásra és több mint 500 foglalkozásra került sor. A fogalakozásokról információt a www.turuliroda.ro honlapon vagy az iroda Facebook oldalán: f.com/turuliroda.

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.