Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2021. március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei.

2021. március 21-én, vasárnap délután 3 fölé emelkedett az utóbbi két hétben jegyzett, ezer főre eső koronavírusos betegek száma Sepsiszentgyörgyön, ismét vörös forgatókönyv lépett életbe.

A Székely Szabadság Napja - Sepsiszentgyörgy, 2019. március 10.A Székely Szabadság Napjára készülünk azzal a gondolattal, hogy valóra vált a jelmondat, amelyet a Székely Nemzeti Tanács 2012-ben zászlajára tűzött: Székelyföldért megmozgattuk Európát! Egymillió négyszázezer támogató aláírás gyűlt össze az Európai Unió minden országából úgy, hogy tíz országban sikerült teljesíteni az aláírás-számok alsó küszöbét.

Székely Szabadság Napján egyházi megemlékezésre kerül sor a sepsiszentgyörgyi Turul-szobornál 2021. március 10-én 17 órától. Igét hirdetnek a történelmi magyar egyházak lelkészei, fellép a Kónya Ádám Művelődési Ház férfikórusa, meghívott szónok Izsák Balázs, a Székely Nemzeti Tanács elnöke.

A Székely Nemzeti Tanács sepsiszentgyörgyi székházában 19 órától átadjuk a Háromszék napilapnak az idei Gábor Áron-díjat. Az ünnepséget a szervezők élőben közvetítik az SZNT Facebook-oldalán.

Marosvásárhelyen, 11 órától, a Bethlen Gábor-szobor mellett nyílik meg a korábbi megemlékezéseket felidéző fotókiállítás. A szabadtéri tárlat négy napig lesz megtekinthető.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy,
2021. március 3. 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.