Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

2021. március 23-tól bezárnak a kulturális intézmények, valamint a vendéglők és bárok belső terei.

2021. március 21-én, vasárnap délután 3 fölé emelkedett az utóbbi két hétben jegyzett, ezer főre eső koronavírusos betegek száma Sepsiszentgyörgyön, ismét vörös forgatókönyv lépett életbe.

Turulmadár Egyesület - 2021Az elmúlt félévben megnyerte a Turulmadár Egyesület a Nemzeti Tehetség Program két projektjét, melynek célja, hogy művészetek és természet témakörökben fejlessze a tehetséges fiatalok személyiségét. A tavalyi év novembere és az idei év júniusa között zajló programban összesen huszonnégy 15-19 év közötti sepsiszentgyörgyi fiatal tevékenykedik aktívan.

„A tehetségprogramok során az élmény- és alkotásközpontúságon van a hangsúly, amely egy interaktív, és nem egy monoton előadásmódot foglal magában. Ez az interaktivitás a járványhelyzetben nagyon jól jött, ugyanis kimozdítja fiatalokat az online világból, segíti őket a tapasztalati tudás megszerzésében, amelyet későbbiekben felhasználhatnak szakmai életük során” – mutatott rá Gheorghiță Raymond, a Turulmadár Egyesület önkéntes koordinátora.

Az Irány a természet programban jelenlevő tizenkét középiskolás fiatal tapasztalatokon, élményeken alapuló természettudományos ismeretiket bővítik és fejlesztik. Az iskolások tematikus túrákon, felkészítő táborokban vesznek részt. Ennek köszönhetően már tanulmányi kirándulást szerveztek a Bálványos Természetvédelemi Területre, ahol Para Zoltánnal, a Vinca Minor Egyesület elnökével beszélgettek a hely jellegzetességéről, kialakulásáról, növény- és állatvilágáról, de túráztak a Bodoki- és Királykő-hegységekben is, valamint a brassói Cenken. A januári három napos táborban bővítették tájékozódási ismereteiket, megismerték a biztonságos túrázáshoz szükséges felszereléseket, valamint elsajátították azoknak használatát, és a Kovászna Megyei Vöröskereszt munkatársaitól megtanulták az elsősegélynyújtás alapjait. A következő hetekben különböző meghívottak közreműködésével folyattatódnak a foglalkozások a természetben.

Turulmadár Egyesület - 2021A Lencsén keresztül a világ projekt célja tizenkét tehetséges 15-19 év közötti fiatal vizuális készségének és szakmai tudásának fejlesztése fotó- és filmezés témában. A foglalkozások során megismernek új technológiai folyamatokat, művészeti és praktikus látásmódokat, szakmai irányzatokat, képszerkesztési és feldolgozó programokat. A középiskolások az elmúlt időszakban több oktató fotózáson vettek részt, ugyanakkor folyamatban van egy rövid film megalkotása is. Tervben van egy műhelymunka, ahol intenzív foglalkozások zajlanak filmezés és fotózás témában. A projekt szakmai oktatásában, fejlesztésében Ürmösi Mihály Levente, producer-operatőr és Toró Attila, fotográfus-dizájner vesz részt.

A projektek koordinációját Gheorghiță Raymond és Gajdó Ödön, a Turulmadár Egyesület önkéntesei végzik. Támogató a Nemzeti Tehetség Program és a Miniszterelnökség Családokért felelős tárca nélküli miniszter.

Sajtóközlemény – Turulmadár Ifjúsági Iroda

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2021 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.