Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Október 6-án az aradi vértanúkra emlékezünk Sepsiszentgyörgyön Sepsiszentgyörgy Önkormányzata és a Kónya Ádám Művelődési Ház megemlékezést tart az 1849. október 6-án kivégzett aradi vértanúk emléknapján. A járványügyi előírások betartása mellett, a megemlékezésre a Bod Péter Megyei Könyvtár mögötti parkban kerül sor 2021. október 6-án,  szerdán 15:30-tól.

Beszédet mond Miklós Zoltán parlamenti képviselő, konferál Nagy Zoltán történész, Sepsiszentgyörgy Polgármesteri Hivatalának munkatársa, felszólal Balázs Antal nyugalmazott tanító, aki a könyvtár mögötti emlékhelyen álló tizenhat kopjafát faragta.

A megemlékezés Kató Balázs, a Székely Mikó Kollégium tanulójának szavalatával folytatódik, majd ft. Ilyés Zsolt plébános megáldja a kopjafákat.

A koszorúk elhelyezése és a himnuszok eléneklése után az egybegyűltek levonulnak az Erzsébet parkba, a 1848–49-es honvéd emlékműhöz. A megemlékezést a kegyelet virágainak elhelyezése zárja.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.