Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

A Magyar Kultúra Napján díjat kapott a sepsiszentgyörgyi drámatagozat kisfilmjeAz Osonó Színházműhely, mint Európai Tehetségpont az Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Tehetség Program támogatásával, decemberben szakmai tábort szervezett a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozatos diákjai számára. A végzős drámások filmképzés mesterkurzusát Mucha Oszkár, az Osonó színésze vezette. Az alkotó folyamat végeredménye a Jól van, ami van kisfilm lett, amely a Klauzál Ház Filmben mondom el pályázatán második díjban részesült!

A Klauzál Ház a Magyar Kultúra Napja alkalmából hirdette meg kisfilmpályázatát. Decemberi felhívásukban úgy fogalmaztak, hogy „A kultúra összeköt és mindig hozzánk tesz valamit, valami újat, valami szépet, valami megdöbbentőt, valami elgondolkodtatót… kapocs, ami nélkül lehetetlen léteznünk. Hiszen itt van bennünk, körülöttünk, folyamatosan a részesei vagyunk.” A Filmben mondom el pályázati felhívásra válaszolt a sepsiszentgyörgyi drámatagozat, benevezve a frissen készült Jól van, ami van kisfilmet, amelynek a díjat Bubryák István, dokumentumfilm rendező, forgatókönyvíró és producer által vezetett zsűri ítélte meg.

A díj kiemelten fontos elismerés és pozitív visszajelzés a sepsiszentgyörgyi drámatagozat pedagógiai módszerét tekintve, hiszen az Osonó társulatvezető-rendezője által több mint húsz éve alapított és vezetett, Románia első magyar nyelvű, akkreditált drámatagozatán moduláris és non-formális szakmai oktatás zajlik. A komplex szakmai képzésen és tehetségápoláson túl, a tagozaton azoknak a helyzeteknek a megteremtése kerül előtérbe, amelyek során a fiatalok személyisége fejlődhet és kibontakozhat. Ebbe a módszerbe illeszkednek bele a szaktáborok, illetve az összes olyan projekt, amelyet az Osonó Színházműhely rendszeresen szervez a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum drámás diákjai számára. A nonformális oktatás célja, hogy a drámatagozatos fiatalok a szakmai képzésen túl, megtapasztaljanak egy alkotói folyamatot, amelyben önmagukhoz és a problémák megoldásához, annak kifejezéséhez kerüljenek közelebb.

Így történt ez a Jól van, ami van kisfilm elkészítése esetében is, amelynek alapján a fiatalok személyes tapasztalata áll, így a film készítése az ötlettől, a forgatókönyvön keresztül a megvalósításig a csapat közös alkotása.

A végzős drámások: Basa Ádám, Császár Andrea, Kiss Péter, Márkó Edina, Póra Jácinta, Sikó Barabási Zselyke, Szimion Helga, Vass Regina. Asszisztens: Kalotai Máté. Szakmai vezető, operatőr: Mucha Oszkár

A drámatagozaton szeptemberben egy újabb kilencedikes színészosztályt indítunk. Felvételi májusban, a következő felkészítő pedig március 5-én, 15 órakor a Visky Árpád drámateremben lesz.

A kisfilm itt tekinthető meg:

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.