Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Lehet jelentkezni az Osonó és a Művészeti és Népiskola közös interetnikai drámatáborábaAz Osonó Színházműhely a sepsiszentgyörgyi Művészeti és Népiskolával közösen július 24- 28. között Interetnikai drámatábort szervez Sepsikőröspatakon a Virágcsárda Panzióban 15 év fölötti magyar és román anyanyelvű fiatalok számára. A tábor részvételi díja 470 lej, a helyek száma korlátozott. A részvételi díj tartalmazza a foglalkozásokat, a szállást és a napi három étkezést.

A hetedik alkalommal megrendezésre kerülő tábor egy intenzív együttlét az egész napot kitöltő foglalkozásokkal. Célja egy olyan lehetőséget teremteni a fiatalok számára, hogy a dráma- és csapatjátékok, személyiségfejlesztő és önismereti gyakorlatok segítségével közelebb kerüljenek egymáshoz, megismerhessék egymást és felfedezhessék a közös alkotás örömét. Az Osonó Színházműhelynek számos olyan hazai és nemzetközi projektje van, amelyben bebizonyosodott, hogy a színház, mint forma nagyszerű eszköz és lehetőség az előítéletek leküzdésére, az egymás elfogadására és a közös kapcsolódási pontok megtalálására.

A műhelyfoglalkozásokat az Osonó vezetője, Fazakas Misi rendező- drámatanár, valamint Fatma Mohamed a sepsiszentgyörgyi Andrei Mureșanu Színház színésze vezeti.

Jelentkezni július 10-ig lehet az e-mail címen.

A tavaly hatodik alkalommal megrendezett tábor néhány résztvevőjének visszajelzése:

Csürös Beáta: „Az eddigi legjobb tábor volt, amin részt vettem. Egyszerre tanultam és szórakoztam. Barátokat szereztem buliztam és betekintést nyertem a színházba. Ami a legfontosabb, hogy közelebb kerültem ahhoz, hogy ne féljek a saját hangomtól és gondolataimtól.”

Fazakas Barbara: „Ebben a táborban olyasmiket kaptam, amit eddig sehol máshol. Rájöttem arra, hogy bennem is van empátia és energia. Soha sem gondoltam volna, hogy létezik olyan színház is, amiben nem csak álarcokkal dolgozunk, hanem egy karakter által önmagunkat mutatjuk meg és igazából a saját lelkünkkel dolgozunk. Sosem gondoltam volna, hogy egy színésznek ilyen fontos az, hogy ismerje önmagát.

Ionescu Andrea: „Nagyon tartalmas és izgalmas volt a tábor. Mintha a napok hosszabbak lettek volna, annyi mindent tudtunk csinálni.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.