Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

SzNT – Döntsék el a hatóságok: jogállam-e Románia?A mai napon, 2023. március 27-én iktattuk Marosvásárhely polgármesteri hivatalában a 2024. évi Székely Szabadság Napjának előzetes bejelentését. Látva azt, hogy tizenkét év tapasztalata, együttműködése a hatóságok részére nem volt elég ahhoz, hogy az állampolgári jogok és a törvények tiszteletben tartásával viszonyuljanak a március 10-i nyilvános rendezvényhez, kénytelenek vagyunk megadni minden román hatóságnak a lehetőséget, hogy kifejtse álláspontját, ugyanakkor a szervezők számára is legyen kellő idő az esetleges jogorvoslati eljárásra.

Szükségesnek tartjuk, hogy a közvéleménynek is tudomása legyen erről, hiszen az idei rendezvényre 2022. december 7-én tettük le az előzetes bejelentést, ám a készenléti csendőrségnek három hónapi gondolkodási időre volt szüksége, hogy levonja – az amúgy téves – következtetést, hogy a rendezvényt a törvények eleve tiltják. A marosvásárhelyi polgármesteri hivatal a tudomásul vételről szóló láttamozást szintén három hónap után juttatta el a szervezőknek, arról nem is beszélve, hogy a láttamozó bizottság jegyzőkönyvét a mai napig sem kaptuk meg. Mindkét intézmény dolgozóit az adófizető polgárok adójából fizetik, és okulva a tanulságokból, ezután folyamatosan fogjuk tájékoztatni a közvéleményt arról, hogy milyen ütemben és mennyire jogkövetően végzik a feladatukat ezek a közintézmények.

Az Izsák Balázs SZNT-elnökre kirót büntetés visszhangjáról azt kell megjegyeznünk, hogy bár egyetlen személyre irányul, mégsem a megbüntetett az áldozat. Akit veszélybe sodort a büntetés, az Románia jogállamisága, amelyért annyi, de annyi ember hozott áldozatot 1989 decemberében.

A Székely Nemzeti Tanács Sajtószolgálata
Sepsiszentgyörgy, 2023. március 27.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.