Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmdrámája az erdélyi mozikbanEgy héttel a magyarországi mozipremier után Erdélyben is meg lehet nézni Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmdrámáját.

2023. március 30-án, este 8 órai kezdettel a kolozsvári Győzelem moziban, jövő szerdán, április 5-én a Művész moziban, szintén este 8 órától lehet premier előtti vetítésen megnézni a Hat hét című magyar filmet. A szerdai vetítést követő online közönségtalálkozón a film rendezője és forgatókönyvírója, Szakonyi Noémi Veronika és Vincze Máté válaszol a nézők kérdéseire. A két kivételes alkalom után mindkét mozi rendszeres vetítéseket is műsorra tűzött.

Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmdrámája az erdélyi mozikbanA román nyelven feliratozott film április 7-én kerül hivatalos moziforgalmazásba Romániában: Sepsiszentgyörgyön a Művész mozi by Cityplex, Maroshévízen a Cinema Călimani 3D, Temesváron a Győzelem mozi tűzte műsorra. Az aradi Művész moziban egyszeri vetítésen lehet megtekinteni április 7-én, és a Maros Megyei Múzeum is beütemezett egy egyszeri vetítést Marosvásárhelyen, április 13-án, 18 órától. A film április 13-án debütál Csíkszeredában a Csíki moziban, később rendszeres vetítéseken is nézhető lesz.

Hat hét főszereplője egy lobbanékony középiskolás, Zsófi, aki örökbe adja újszülött gyermekét egy régóta várakozó párnak. A szülést követően azonban kétségek merülnek fel benne. A magyar törvények szerint hat hete van, hogy meggondolja magát.

A szarajevói versenyprogramban debütált és számos másik nemzetközi filmfesztiválon sikerrel vetített film Szakonyi Noémi Veronika első egészestés alkotása, főszerepét Román Katalin játssza. A film producere Romwalter Judit, operatőre Dévényi Zoltán, vágója Hargittai László és Vághy Anna, zenéjét Sperling Andor szerezte. A filmet Romániában a Filmtett Egyesület forgalmazza.

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.