Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

pulzArt – Felhívás köztéri installációk elkészítéséreA 9. pulzArt kortárs művészeti fesztivál közeledtével (2023. szeptember 14-17.) olyan kis költségvetésű, egyszerű és eredeti, korábbi fesztiválokon, kiállításokon még be nem mutatott köztéri installációkra várnak terveket – megvalósítással együtt –, amelyekkel a fesztivál közönsége interakcióba kerülhet, amelyek egyszersmind gondolatokat ihletnek, érzelmeket váltanak ki, és (újra)találkozásra ösztökélnek.

Idén pulzArt mikro – egyszemélyes világok témában várunk kortárs művészeti installációkat, alkotásokat, amelyek a személyes világok és a (mikro)közösségek viszonyára reflektálnak. Arra keressük a válaszokat, hogyan alkot(hat)nak közösséget? Együtt, egymás mellett? Beépülve, együtt lüktetve, ellenpontként, tükröt tartva? Interakcióban?

A  felhívásra hivatásos képző- és építőművészek illetve ezen szakok hallgatóinak egyéni vagy csoportos jelentkezését várjuk.

A pályaművek beküldési határideje 2023. augusztus 31. (csütörtök, éjfél).

A pályázás menete:

A pályaműveket a e-mail címre várjuk a következőképpen:

  • koncepció (pályamű rövid leírása – maximum 1 oldal)
  • látványterv/vizuális terv (rajz, illusztráció, vázlat)
  • megvalósítási és technikai leírás
  • portfólió, amely tartalmazza a pályázó nevét, lakcímét, telefonszámát, valamint e-mail címet (benyújtható különálló dokumentum vagy prezentációs weboldal formájában)
  • a pályázati anyag nem haladhatja meg a 10MB méretet

A beérkezett pályaművek közül a háromtagú szakértő zsűri hármat díjaz. Feltétel, hogy a díjazottak munkái a szabályzatban szereplő értékelési rendszernek megfelelően elérjenek legalább 80 pontot.

A döntésről a pályázók írásbeli értesítést kapnak az általuk megadott e-mail címre, legkésőbb szeptember 5-ig. A pályázati elbírálás eredménye elérhető lesz a pulzart.ro honlapon. A döntés nem megfellebbezhető. A díjazott alkotások megvalósítási költségeire pályázónként 3500 RON áll rendelkezésre.

A pályaműveket a felhívás kedvezményezettjeinek 2023. szeptember 13-ig kell megvalósítaniuk, ezek a fesztivál ideje alatt (2023. szeptember 14–17.) Sepsiszentgyörgyön az Erzsébet parkban lesznek kiállítva. A javasolt helyszínek, amelyből a pályázó tetszés szerint választhat megtekinthetőek az alábbi linken.

A kiállított installációk közönségszavazásra lesznek bocsájtva és a legtöbb szavazatot összegyűjtő alkotás további 1500 lejes nyereménybe részesül.

Jelen felhívás szabályzata a pulzart.ro honlapon érhető el.
A pályázat kiírója: Prospero Kulturális és Ifjúsági Egyesület

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.