Bővebben...2017. március 23. | Közlemény


A Székely Nemzeti Tanáccsal együttműködő Siculitas Egyesületet 2014-ben a marosvásárhelyi Székely Szabadság Napjának megszervezése után 12 ezer lejre bírságolták a gyülekezési jogszabályok állítólagos megsértése miatt.

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. március 21. | Közlemény

 

Újabb nagyszabású projektbe kezdett a Turulmadár Ifjúsági Iroda, amely a nemzetközi- és az országos The Duke Of Edinburgh Award szervezet támogatásával valósul meg 2017 és 2019 között, a speciális projektek kategóriában. A három évig tartó projekt célja az ifjúságfejlesztő és tehetséggondozó jellegű DOFE program kiterjesztése megyei szintre, valamint magyar nyelvre való adaptálása, a program anyagainak teljes fordítása.

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. március 10. | Helyszín: Marosvásárhely, Postarét

 

A Székely Nemzeti Tanács kezdeményezésére március 10-én negyedik alkalommal gyűlünk össze Marosvásárhelyen, a Postaréten, a Székely Szabadság Napján, hogy emlékezünk és jogainkat követeljük. Emlékezzünk a székely vértanúk áldozatára, akik a nemzeti önrendelkezésért adták életüket, követeljük az autonómiát, hiszen a ma élő székelyek számára ez a nap az összetartozás, a tudatos, közös fellépés napja is, a nemzeti önrendelkezés, az autonómia jegyében.

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. február 22. | Közlemény

 

A Kovászna Megyei Vöröskereszt immár második alkalommal hirdeti meg design versenyét, amely a megyei elsősegélynyújtó versenyhez fűződik.

 

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. február 21. | Közlemény

Kéréssel fordulunk Székelyföld lakóihoz, illetve mindazokhoz szerte a nagyvilágban, akik az autonómia ügyét támogatni akarják, hogy anyagilag járuljanak hozzá a Székely Szabadság Napjának sikeres megtartásához.
Csak így tudjuk biztosítani azok részvételét is, akik nem tudják megfizetni az útiköltséget, illetve, a hatékony mozgósítás érdekében, a reklámozás költségeit.

 

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. február 17. | Közlemény
 
Döntött a Háromszéki Közösségi Alapítvány kuratóriuma a 2016 november-2017 január periódusban a közösségi alapba gyűlt összeg felhasználásáról.

 

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. február 16. | Közlemény

 

A Székely Szabadság Napjára, március tizedikére készülve nem hagyhatjuk szó nélkül azt, az egész Romániát átfogó, erkölcsi, politikai válságot, amely rövid idővel a választások után százezreket vitt az utcára. Huszonhat évvel a rendszerváltás után olyan súlyosak és mélyek a demokrácia, a jogállam hiányosságai, hogy a társadalmi elégedetlenséget teljes mértékben indokoltnak lehet tekinteni.

 

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. február 15. | Közlemény


A Civilek Háromszékért Szövetség - CIVEK - meghirdeti az Év Civil Szervezete díjat, amellyel a 2016-os év legsikeresebb civil programját jutalmazza. A kitüntetés célja a civil szervezeti munka elismerése és széleskörű népszerűsítése.

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. február 13. | Közlemény

 

A Háromszéki Közösségi Alapítvány felkérésére készült, helyi vásárlási szokásokat elemző tanulmány legfontosabb tanulsága: minden a bizalomra épül illetve ettől függ!

Bizalom kérdése, hogy a helyi terméket a vásárló előnyben részesíti-e vagy sem más termékkel szemben, bizalom kérdése, hogy a termelő jó minőségű terméket kínál-e fel a vásárlónak vagy sem, mint ahogy bizalom kérdése az is, hogy vállalkozásokat működtessünk, új munkahelyeket és biztonságos jövőt teremtsünk magunknak itt, ahol élünk.

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. február 2.

 

A tegnap, 2017. február 1-én, Sepsiszentgyörgy is csatlakozott a büntető törvénykönyv módosítását ellenző országos tüntetéssorozathoz.  


A további tiltakozó megmozdulásokra naponta (február 10-ig) 18 és 22 óra között kerül sor!

0
0
0
s2smodern

 

Bővebben...2017 . január 31., Sepsiszentgyörgy


A Kós Károly Szakközépiskola munkaközössége és diákjai az iskola felszámolása ellen tüntettek.

 

0
0
0
s2smodern

2017. január 26. | Közlemény

A sepsiszentgyörgyi Eurocenter Amőba oktatási központ és a székelyudvarhelyi MÜTF  által meghirdetett érettségi felkészítőkre 232 diák jelentkezett az on line felületen, ebből 148-an román nyelvből és 84-en matematikából.

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. január. 25 | Közlemény

 

A Turulmadár Ifjúsági Iroda Tandem néven induló kerékpáriskolájához keres sepsiszentgyörgyi önkénteseket, oktatási és szervezési feladatok elvégzéséhez. A kerékpáriskola kiemelt célja a fiatalok kerékpárral való helyes közlekedésre és használatára való nevelése, oktatása, valamint a kerékpározás népszerűsítése.

0
0
0
s2smodern

Bővebben...Az elmúlt napokban tapasztalt időjárási viszonyokra való tekintettel Sepsiszentgyörgy Önkormányzata a Gyulafehérvári Caritas Családsegítő Szolgálattal közösen felajánlja segítségét mindazon rászorulóknak (hajléktalanok, idősek, lakásukból kimozdulni képtelenek, illetve olyan személyek, akiknek a különböző közszolgáltatásokhoz való hozzáférése korlátozott), akik egészségügyi állapotuk miatt nem tudják elhagyni lakásukat és beszerezni az alapvető élelmiszereket, vagy akik életkörülményeik miatt hiányt szenvednek ezekben.

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. január 11. | Közlemény

2016-ban a Háromszéki Közösségi Alapítvány 237 330 lejt gyűjtött helyi szinten, ebből 227 273 lejt fordított vissza közösségi célokra, éspedig 171 973 lejt az Ötletből építs közösséget, a Civil Licit, a Youth Bank programokon keresztül civil és ifjúsági projektek támogatására, a Székelyföldi Tehetségalapon keresztül ösztöndíjakra, a Nem térkép e táj programon keresztül iskolai kirándulások támogatására, az Egy fa a jövő nemzedékének programban őshonos csemeték adományozására, valamint a közösségi kártya programon keresztül játszóterek, köztéri befektetések megvalósítására. Ugyanakkor, az alapítvány 55 300 lejjel segítette az egyéni és szervezeti kérelmeket, amelyeket az alapítványhoz nyújtottak be az év folyamán.

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. január 9. |  Közlemény

 

Mozgalmas évet tudhat maga mögött a sepsiszentgyörgyi Turulmadár Ifjúsági Iroda. Az elmúlt év során a korábban indított programok fejlesztése mellett új projektek indításán is dolgozott az iroda csapata. 

0
0
0
s2smodern

Bővebben...2017. január 8. | Nyílt levél

Bő egy hónapja indítottunk petíciót  Beszéljünk megoldható problémákról címmel, amelyben az erdélyi magyar nyelvű oktatás nehéz helyzetére és a sajtó politikának való túlzott alárendeltségére igyekeztünk felhívni a közvélemény és az erdélyi magyar politikum figyelmét.

http://www.peticiok.com/beszeljunk_megoldhato_problemakrol

Úgy gondoltuk, hogy a petíciót kiértékelő nyílt levéllel nem lett volna sportszerű kampányban előjönnünk, mostanig vártunk hát vele.

0
0
0
s2smodern

© 2002 – 2017 – sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

Webdesign:
DIGITAL STUDIO

Impresszum | Adatvédelem

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

További információk:

Egyetértek!