01 sepsiszentgyorgy info

Bővebben...Április 17. és 20. között a Román Nemzeti Kulturális Alap/Administraţia Fondului Cultural Naţional támogatásával nyolc alkalommal lesz látható a Fazakas Misi által rendezett Ismeretlen barátok társasága avagy Piknik egy japán szőnyegen című fórumszínházi előadás.

 

Bővebben...Április 13- 15. között a Pesthidegkúti Waldorf Iskolában kerül sor a Hogyan legyünk mi a változás? címet viselő Ifjúsági konferenciára, amely keretén belül 13-án, pénteken 19 órakor mutatja be a társulat a fiatalok személyes történeteiből létrehozott Ahogyan a víz tükrözi az arcot című előadást. A Korunk kihívásai - Az ifjúság impulzusa alcímet viselő konferencián, a résztvevő fiatalok számára a társulat két tagja, Fazakas Misi és Mucha Oszkár tart műhelyfoglalkozásokat.

 

Bővebben...Nagyon sok igénylés futott be a Háromszéki Közösségi Alapítványhoz a meghirdetett programra, többszörösen meghaladva a rendelkezésre álló keretet.

 

Bővebben...A REFLEX4 keretén belül bemutatásra kerülő Andriy Zholdak-rendezésre április 16-tól lehet jegyeket váltani személyesen a Központi Jegyirodában, valamint online a www.biletmaster.ro weboldalon.
A Rosmersholm május 6-án 18 órai kezdettel kerül lejátszásra külső helyszínen, a brassói Sică Alexandrescu Színház nagytermében.

 

Bővebben...Tíz év hosszú munkájának gyümölcse egyre inkább kezd beérni és elismertebbé válni. Mi sem támasztja alá ezt jobban, mint az 5. Székelyföldi Grafikai Biennáléra beérkezett pályamunkák száma és azoknak művészi értéke.

 

Bővebben...A Magyar Költészet Napja tiszteletére, illetve a közelgő Szent György Napok jegyében könyvtárunk közösségi vers- és fotógyűjtő akciót hirdet, Szó-képek a 80 éves Szilágyi Domokossal.

 

 

Bővebben...Április 2-4. között Konstancán zajlott a romániai drámatagozatok országos színészmesterség tantárgyversenye, amelyen mintegy 150 diák vett részt az ország 12 megyéjének drámatagozatairól. A szerda esti díjkiosztón két elismerésben részesült a Fazakas Misi által vezetett Plugor Sándor Művészeti Líceum drámatagozata. Egyéni versenyben Gyenge Tímea tizenkettedikes diák első díjat kapott, míg csapatversenyben, a #Love című előadással második helyezést értek el a sepsiszentgyörgyi drámás diákok.

 

Bővebben...A háromévente megrendezésre kerülő REFLEX Fesztivál negyedik kiadására idén május 4 - 16. között kerül sor Sepsiszentgyörgyön, a rendezvényt bemutató sajtókonferencia 2018. március 28-án zajlott 12 órai kezdettel a színház kávézójában.

 

Bővebben...125 adományozó résztvevője volt a Civil Licitnek, amelyet 2017 március 26-án szervezett  meg a Háromszéki Közösségi Alapítvány a Wegener Pro Sanitate Alapítvánnyal közösen Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Házban.

 

Bővebben...Március 22-én nagyszabású tehetségkonferenciát szerveztek a Budapest Talent Summit 2018 nemzetközi rendezvénysorozat keretében. Az Országház Felsőházi termében megszervezett esemény célja a tíz év alatt elért eredmények és a jövőbe mutató lehetőségek bemutatása, valamint a sikerek és a tehetségek közös megünneplése. A konferencián több hazai és határon túli szervezet, mint példakép kapott meghívást és lehetőséget a bemutatkozásra, köztük az Osonó Színházműhely is.

 

Bővebben...Március 23-án 19 órától a nagyváradi HolnapUtán Fesztiválon kerül bemutatásra Carlo Goldoni komédiája, a Chioggiai csetepaté Sardar Tagirovsky rendezésében.

 

Bővebben...A Khumba Trans–Afrika Expedíció 2018-ban a magasság és a távolság, a hegymászás és az autózás megszállottjai társultak a több mint 40 napos útra. Az expedíció tagjai – Debreczeni László, Demeter László, Szarukán László, Tulit Zsombor. A tervezett útvonal kb. 16 ezer km: Egyiptom, Szudán, Etiópia, Kenya, Tanzánia, Zambia, Zimbabwe, Botswana, Dél-Afrikai Köztársaság.

Bővebben...A Civilek Háromszékért Szövetség díjazta a tavalyi legsikeresebb háromszéki civil programot. Az Év Civil Szervezete díjat 2018. március 21-én adták át, az esemény színhelye a Zamat kávézó volt.

 

Bővebben...Kilenc hónappal ezelőtt a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum illetve a szentesi Horváth Mihály Gimnázium drámatagozatainak 9 éve működő, az Osonóhoz köthető alkotói kapcsolatát egy együttműködési megállapodással és testvériskolai partnerséggel pecsételte meg a két intézmény.

 

Bővebben...A 2018 március 15-i megemlékezés egyik kiemelt eseményére, a felújított 1848–49-es szabadságharc honvéd emlékművének avatására március 14-én, 18 órától került sor az Erzsébet parkban.

 

Bővebben...A sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház szervezésében 2018. május elején kerül sor negyedik alkalommal a REFLEX4 Nemzetközi Színházi Fesztiválra. A fesztivál korábbi kiadásaihoz hasonlóan idén is lesz workshop fiatal színházi szakírók számára május 6-14. közt. Az In/between Reflex(ions) műhely célja hosszútávon a színházról folyó szakmai párbeszéd elősegítése, a színházkritika támogatása a román és magyar nyelvterületen.

 

Bővebben...2018. március 12-től a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár teljeskörű hozzáféréssel rendelkezik az Arcanum Digitális Tudománytár adatbázishoz, amely Erdélyben eddig, ezen kívül, csupán két hozzáférési ponton elérhető, Kolozsváron és Csíkszeredában.

 

Bővebben...Nyolc jelölés futott be az egész megyéből a CIVEK által meghirdetett Év Civil Szervezete díjra.

 

Bővebben...2018. márciusától a portálra beküldött rendezvények a beépített Eseménynaptár felületén is megjelennek. Az itt megjelenő rendezvények témakörök (színház, koncert, kiállítás, bábszínház, könyvbemutató, stb...) és időpontok szerint lesznek szűrhetők, kiválaszthatók.

 

Bővebben...A Tamási Áron Színház utóbbi öt évének egyik legsikeresebb előadását, a Bocsárdi László által színpadra állított Hamlet című produkciót a Román Televízió jóvoltából március folyamán három alkalommal is megtekinthetik, újranézhetik TV-képernyőik előtt.

 

2018. március 9-én 23 órakor, míg 10-én 17 órai kezdettel a TVR Internațional csatornán, illetve 11-én 20 órától a TVR 3-as csatornán közvetítik az előadást.

 

© 2002 – 2018 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

Webdesign:
DIGITAL STUDIO

Impresszum | Adatvédelem

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

További információk:

Egyetértek!

Kövess minket...

logo google plus 1logo facebook 1