Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

haromszeki termek HKA2017. február 13. | Közlemény

 

A Háromszéki Közösségi Alapítvány felkérésére készült, helyi vásárlási szokásokat elemző tanulmány legfontosabb tanulsága: minden a bizalomra épül illetve ettől függ!

Bizalom kérdése, hogy a helyi terméket a vásárló előnyben részesíti-e vagy sem más termékkel szemben, bizalom kérdése, hogy a termelő jó minőségű terméket kínál-e fel a vásárlónak vagy sem, mint ahogy bizalom kérdése az is, hogy vállalkozásokat működtessünk, új munkahelyeket és biztonságos jövőt teremtsünk magunknak itt, ahol élünk.

 

A kampány célja, hogy előtérbe hozza a helyi termékeket, szolgáltatásokat, felhívja a figyelmet ezek változatosságára és a helyi gazdaságra gyakorolt hatására. A helyi termékek és szolgáltatások megkülönböztetésére, jelölésére két, egy piros és egy kék, Háromszéki Termék illetve Háromszéki Szolgáltatás szimbólumot vezet be és ösztönzi ezek használatát úgy termék, mint üzlet/cég esetében. A kutatásból ugyanis kitűnik, hogy az embereknek erre határozott igényük van. Így könnyebben tudják majd azonosítani az üzletek polcain a helyi termékeket, vagy a településen a helyi üzleteket.

Fontos, hogy a szimbólum nem minősít, hanem azonosít, megkülönböztet! Nem egy újabb védjegy bevezetéséről van szó, hanem a háromszéki termékek, szolgáltatások megjelöléséről.


A kutatásból még kitűnik, hogy a vásárlók szinte teljes egészében élelmiszeripari termékekre gondolnak, amikor helyi termékről van szó.

Éppen ezért a kampányban a helyi termékek  változatosságának a bemutatása is célt jelent.

Termék/szolgáltatás katalógus készül és egy online portál, amely rendszerezett formában nyújt tájékoztatást a helyben termelt termékekről, helyi szolgáltatásokról. Ennek érdekében a termelők/cégvezetők egy on line adatlapot kell kitöltsenek és beküldjenek az alapítványhoz. A beküldött adatok egy „szűrőn" mennek keresztül, és amennyiben megfelelnek a „helyi" megállapításnak, bekerülnek az adatbázisba és innen katalógusba, on line portálra. A szűrőt kritériumrendszer alkotja. Egy cég pl. akkor minősül helyinek, ha egyszerre teljesülnek a következő feltételek: helyi tulajdonosa van, helyben bejegyzett, helyi munkaerőt foglalkoztat, helyi piacon is értékesít, van közösségi szerepvállalása. A helyi termék meghatározása egyszerűbb: részben vagy teljesen helyi alapanyagból készített termék.

A kommunikációs kampány márciusban kezdődik, és októberig tart. Ezalatt az idő alatt az alapítvány munkacsoportja folyamatosan gyűjti a termék/cégadatokat, ezek feldolgozása és megjelentetése jövőre esedékes.


Bárki csatlakozhat a programhoz, az alapítvány a kapcsolódókkal partneri kapcsolatot alakít ki, közvetlen együttműködést a kampány során.


(HKA hírszolgálat)

Kapcsolódó anyagok:
Háromszéki Közösségi Alapítvány weboldala - www.hka.ro

A Háromszéki termékeket, szolgáltatásokat népszerűsítő kampány oldalaHáromszéki termékeket, szolgáltatásokat népszerűsítő kampány oldala

 

0
0
0
s2smodern
Polgári kezdeményezés a nemzeti régiókért - Székelyföldért megmozgatjuk Európát!
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2020 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.