Sepsiszentgyörgy | fotó: Toró Attila

Osono Dramatabor 012016. augusztus 25. | Közlemény

A társulat által már hatodik alkalommal megszervezett nemzetközi drámatábor augusztus 19. és 24. között zajlott. A kökösi alkotótábor Bertolt Brecht német drámaírónak, költőnek, az epikus színház megteremtőjének állított emléket, aki 60 évvel ezelőtt, 1956. augusztusában halt meg. A tábor mottóját is egy Brecht idézet adta, amely impulzusként szolgálhatott a 23 erdélyi illetve magyarországi fiatal számára: „Ne elégedj meg azzal, ami vagy, hanem törekedj azzá válni, ami lehetnél.”


Osono Dramatabor 02A tábor, amelyben Budapestről, Veresegyházáról, Vácról, Csíkszeredából, Sepsiszentgyörgyről, Nagyváradról, Kolozsvárról, Marosvásárhelyről, Kézdivásárhelyről, Mikóújfaluból és Csíkszentmihályból vettek részt fiatalok, a Bethlen Gábor Alap támogatásával, valamint a kökösi Polgármesteri Hivatal és a Gábor Áron Általános Iskola partnerségével jött létre. Az egy héten át zajló szakmai program keretén belül a résztvevők számára két csoportban folytak a foglalkozások: a színház-szakmai csoport tagjai Mucha Oszkár, az Osonó színészének irányításával, míg a személyiségfejlesztő- önismereti csoportban résztvevők Fazakas Misi rendező- drámatanár vezetésével ismerkedhettek önmagukkal és a színházzal. A napi két műhelyfoglalkozás mellett, az intenzív tábor minden reggel a kitartást erősítő tornával és a lelki-szellemi bemelegítőként szolgáló napindítóval indult, este pedig színházi előadások vetítésére és beszélgetésekre került sor.

Osono Dramatabor 03A tábor célja egy olyan helyzet megteremtése volt, amely a drámajáték és a színház eszközei által egy intenzív létezés, a kommunikáció valamint a közös gondolkodás és alkotás megtapasztalására sarkallja a résztvevőket, ahogy azt az egyik résztvevő, a csíkszeredai Albert Zsófi visszajelzése is tükrözi: „Ez a tábor szétszed és összerak, elfáraszt és feltölt. Ismerkedsz idegenekkel és önmagaddal, ismeretlen szavakkal és érzésekkel. Önzetlenségre, pontosságra és türelemre tanít, engedi, hogy önmagad légy és megteremtsd a saját valóságod.”

0
0
0
s2sdefault
Kövess minket:

sepsiszentgyorgy info

© 2002 – 2022 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

 

Impresszum | Adatvédelem | Kapcsolat

 

Webdesign, webfejlesztés, karbantartás:
DIGITAL STUDIO

 

A sepsiszentgyorgy.info weboldal legjobb működése érdekében cookie-kat használunk. A weboldal látogatásával és használatával beleegyezik, hogy cookie-kat helyezzünk el számítógépén.