01 sepsiszentgyorgy info

cyber cyrano javitott2017.  február 3. | Helyszín: Háromszék Táncstúdió

 

A sepsiszentgyörgyi Cimborák Bábszínház, Tasnádi István: Cyber Cyrano című előadását 2017. Február 3-án, pénteken 20 órától játssza a Háromszék Táncstúdióban. Ajánlott életkor: 14 +. A jegyek előfoglalását a 0755-335400-as (Csüdöm Eszter) telefonszámra várjuk. Jegyeket váltani a helyszínen (a Háromszék Táncstúdió bejáratánál), az előadás előtt egy fél órával lehetséges. Egy jegy ára: 7 ron.

 

Az előadás szinopszisa:
Tasnádi István a „Cyber Cyrano” című drámájának műfaji meghatározása a netdráma. Az idősebb generációnak talán kissé idegen ez a világ, viszont a mostani “Y generáció”-nak az internet nélkülözhetetlen az életükben, akár egy köldökzsinór. Olyan szédítő természetességgel használják a netet, hogy az már ijesztően hat.

 

 1  1  1
 1   

 

Ha bejelöllek, visszajelölsz?” – kérdezi egyik szereplő a másiktól még a dráma elején, olyan mélységet és drámaiságot adva mondatának ami valószerűtlen, viszont ebben a miliőben, a dráma valóságában IGAZ, mert a hétköznapokban, a „mai” világban, csak akkor vagy teljes tagja egy közösségnek, ha virtuálisan is jelen vagy, sőt biztosan kijelenthető, hogy csak az számít aki „fent van a neten”.

Tasnádi drámájában Zsuzsi szerelmes Mátéba, akinek viszont Heni tetszik, és ez egy olyan történés sorozatot indít el, ami kontrollálhatatlan és következményei kiszámíthatatlanok. Meddig terjed egy ember szabadsága? Miért és milyen erkölcsi igazság nevében manipulál egy ember egy másik embert? És miért hagyja manipulálni magát? Milyen arcot, valóságot mutatunk magunkról a “neten”, és kik vagyunk valójában? Ezekre a kérdésekre keresi a válaszokat az előadás, amely az „Y generáció”-ról/nak szól, akiket a felnőttek egyre nehezebben értenek meg...

 

Játsszák: Lukács Emőke, Páll Gecse Ákos és Vincze Tímea
Technikusok: Nagy Nándor Zoltán, Péter Előd
Kellékes, öltöztető: Kis Vizoli Mónika
Látványterv és plakát: Ütő Gusztáv
Vizuál: Páll Gecse Ákos
Dramaturg: Nagy Lázár Kincső
Rendező: Nagy Lázár József
 

További részletek a www.facebook.com/Cimborak oldalon olvashatók!

0
0
0
s2sdefault

© 2002 – 2018 sepsiszentgyorgy.info
Minden jog fenntartva!

Webdesign:
DIGITAL STUDIO

Impresszum | Adatvédelem

Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.

További információk:

Egyetértek!

Kövess minket...

logo google plus 1logo facebook 1